Junqueras assegura que s’aprovaran de nou les lleis recorregudes al TC

0
Junqueras independència
El president d'ERC, Oriol Junqueras. Diari Català (Foto: Europa Press)

El líder d’ERC adverteix que no permetrà que el TC passi per sobre de la “voluntat democràtica”

El vicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dissabte que no permetrà que el Tribunal Constitucional (TC) passi per sobre de la voluntat democràtica del poble català i ha assegurat que el Parlament tornarà a aprovar cada vegada que calgui les lleis que la ciutadania li encomena.

Junqueras ha fet aquestes afirmacions a Gavà, on ha participat en el míting d’obertura d’una campanya impulsada per ERC per avançar cap a la independència, un acte que ha congregat a unes 500 persones i que també ha comptat amb les intervencions dels diputats al Congrés Gabriel Rufián, Joan Tardà i Ana Surra, i del diputat de JxSí al Parlament Eduardo Reyes.

Durant l’acte, el diputat Joan Tardà ha demanat a Junqueras que el Parlament torni a votar i ratifiqui la llei de pobresa energètica i emergència habitacional que el govern espanyol ha recorregut davant del Tribunal Constitucional.

En el seu torn d’intervenció, Junqueras ha contestat a la petició de Tardà afirmant: “És important, sempre que calgui, tornar a aprovar les lleis que el nostre poble ens encomena, ser responsables amb el mandat democràtic que ens ha donat i ser conseqüents des de tots els àmbits institucionals a servir a la gent per sobre dels interessos d’uns quants”.

El vicepresident català ha dit que la defensa de la llei de pobresa energètica també ha d’incumbir a altres institucions com els ajuntaments i al món social, sindical, veïnal i cultural. En relació amb el TC, que ha de decidir sobre el recurs del govern a la llei, Junqueras ha assegurat: “Mai acceptarem ni permetrem que un tribunal polític, nomenat per partits polítics, passi per sobre de la voluntat democràtica del nostre poble”.

Durant el seu discurs, el president d’ERC ha apuntat que per aconseguir la independència de Catalunya cal fermesa i força i ha afirmat que els republicans són “els que mai es rendeixen, els que mai abandonen, els que mai es resignen i els que fan tot el necessari per garantir que la seva gent guanyi”.