Junqueras i Mas sobre la imputació: “és incompatible amb la democràcia”

0
Oriol junqueras
EP: junqueras
Oriol junqueras
EP: junqueras

Junqueras ha parlat sobre el 9-N

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha considerat que la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas, per la consulta del 9N demostra que l’Estat “és incompatible amb la democràcia” i en conseqüència amb Catalunya, ha opinat.

En una entrevista aquest dimecres en TV3 recollida per Europa Press, ha manifestat que Mas pot ser reelegit tot i aquesta imputació, i ha opinat que de resultar inhabilitat seria “un incentiu addicional a la independència”.

Sobre el resultat de les eleccions, ha defensat que a les eleccions “es comparen els ‘sí’ amb els ‘no'”, i no els vots a partits que no es posicionen en una d’aquestes opcions, per la qual cosa ha valorat que la victòria del sí ha estat indiscutible en aquest sentit.

[quote] Ha assegurat que és “inqüestionable a ulls del món”, i ha afirmat que així ho ha vist la premsa internacional tot i que no molts mitjans espanyols.[/quote]

Preguntat per si li agradaria que la CUP entrés a l’executiu, ha subratllat que vol que aquest Govern sigui “molt ampli, i si pot ser-ho més, millor”.

Sobre el paper de la CUP, ha opinat que els partits “no han de posar-se pressions ni retreure’s coses els uns als altres”, i ha assegurat que no el veuran ficant el dit a l’ull a una altra formació.

Ha celebrat que a Junts pel sí “afortunadament hi ha sensibilitats ideològiques molt diferents“, i tot i que votin de manera unitària en els punts que pactats en el programa, no ho faran a la resta.

Artur Mas
EP: Mas

Artur Mas: “No vaig desobeir. Ha estat una rebel·lió democràtica”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat el procés participatiu del 9 de novembre i ha assegurat que en cap moment va actuar fora de la llei: “Legalment no vaig desobeir. Políticament hi ha hagut una rebel·lió democràtica: vam posar les urnes”.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha avançat la seva estratègia per defensar-se després d’haver estat imputat, afirmant que tot i que el Tribunal Constitucional va suspendre el 9N, la Generalitat va preguntar què havia de suspendre i no va obtenir resposta, per això tot va continuar cap endavant: “Com no van respondre, no ens vam frenar”.

Preguntat per les conseqüències que pot tenir la seva imputació, ha afirmat que durant aquest procés Catalunya podria arribar a la conclusió que no li interessa l’actual “ordenament jurídic i decideix canviar de marc”, en al·lusió a la independència de Catalunya.