Junqueras li diu a Montoro que l’objectiu de dèficit és “inassumible”

0
junqueras referèndum unilateral
Oriol Junqueras, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El vicepresident econòmic de la Generalitat recorda la necessitat de renovar l’actual sistema de finançament

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha enviat una carta al ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, on qualifica l’objectiu de dèficit marcat per a les comunitats autònomes pel 2016, que és del 0,3%, com “inasumible”, tant tècnica com socialment.

La carta enviada per Junqueras és una resposta a la missiva que el ministre Montoro va enviar al conseller el passat 6 d’abril advertint Catalunya de “mesures coercitives” si no es compleix l’objectiu de dèficit.

En la seva resposta, Oriol Junqueras defensa que els límits de dèficit fixats durant els últims anys pel Ministeri d’Hisenda per a les comunitats “no es corresponen amb els principis establerts a la pròpia Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera”. Segons els càlculs de Junqueras, a les autonomies li corresponien un objectiu de dèficit per 2015 d’1,62% i de l’1% per al 2016, xifres llunyanes al 0,7% i 0,3% respectius marcats per l’Estat espanyol.

El vicepresident també recorda la necessitat de renovar l’actual sistema de finançament de les comunitats i que hauria d’haver-se revisat l’1 de gener del 2014, segons la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (Lofca). Aprofita Junqueras la missiva també per reclamar a Montoro la “falta de compliment” d’alguns acords que dificulten encara mes a Catalunya a complir amb les responsabilitats pressupostàries.

 

Compartir
Article anteriorUna rentadora provoca un incendi amb un ferit a Terrassa
Article següentLa Biennal d’Art Contemporani Català s’obre aquest divendres
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]