Junqueras: “No ens volem distreure en debats públics que no són útils”

0
Oriol Junqueras
EP_ Oriol Junqueras
Oriol Junqueras
EP_ Oriol Junqueras

Tot està llest pel full de ruta

El líder d’ERC i número 5 de la llista sobiranista Junts pel Sí, Oriol Junqueras, ha asseverat aquest dissabte que els partidaris de la independència no es volen “distreure en qualsevol altre debat públic que deixa de ser útil per resoldre el problema”, i ha advertit que el paper de cadascú respecte al procés sobiranista és clarament irrellevant.

Ho ha assegurat al començament del primer Consell Nacional d’ERC després de les eleccions del 27S, en què ha afirmat:

[quote]”ERC concentra la seva atenció en el què, que és la independència; en el com, que és com exercim aquesta independència i com vestir aquestes estructures que són indispensables per sustentar la independència, i en el quan, en el ritme en què s’ha d’exercir la independència. Qualsevol altra consideració comparada amb tot això és una consideració de caràcter molt menor”.[/quote]

Ha afirmat que “el que és verdaderament important és la independència, la justícia i el benestar dels ciutadans”, i ha assegurat que la discreció en els debats que afecten noms públics és una eina útil i gairebé imprescindible.

Junqueras ha subratllat que durant els pròxims dies es portaran a terme “els acords que facin falta” per arribar a la independència de Catalunya en un termini inferior a 18 mesos, i ha destacat que hi ha moltes formacions polítiques i entitats que són i seran imprescindibles per a això.

“Els resultats presenten equilibris complexos, afortunadament complexos, que estan carregats de possibilitats i de dinamisme polític que ajudarà a aconseguir els objectius col·lectius”, ha insistit Junqueras, que també ha considerat que l’alta participació al 27S legitima la qualitat democràtica del procés sobiranista i la majoria parlamentària a favor de la independència.

PROCÉS CONSTITUENT

El líder republicà ha dit que està convençut que la majoria favorable a la independència és transversal, i ha afirmat que hi ha altres formacions que es volen incorporar al procés sobiranista pels elements i aspiracions que tenen en comú.

Ha explicat que treballaran perquè aquest procés aconsegueixi aglutinar el màxim de partits per perfilar un model d’estat republicà i social, amb l’objectiu que quan Catalunya sigui independent “la immensa majoria del país, fins i tot els que no eren favorables a la independència, pensaran quina pena no haver-ho fet abans”.