Junqueras parla sobre un ‘referèndum’

0
Oriol Junqueras
EP: Oriol Junqueras
Oriol Junqueras
EP: Oriol Junqueras

“És impossible que l’Estat Espanyol ens ofereixi un ‘referèndum’ i si ho fa será per incomplir-lo com ha fet sempre”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras ha estat contundent quan se li ha preguntat per aquesta possibilitat assegurant que “és imposible que Madrid ens ofereixi un ‘referèndum’ i si ho fa será per incomplir-lo com ha fet sempre” i ha recordat casos anteriors com “l’’apoyaré’” de Zapatero o el “parlo en català a la intimitat” d’Aznar.

Unes declaracions que Junqueras ha fet al programa .Cat de Televisió de Catalunya, i en el qual ha estat acompanyat per l’ex ministre de finances del govern grec, Iannis Varufakis. Aquest últim ha donat la seva visió sobre el procés que viu Catalunya i ha carregat contra el govern espanyol per tot el que s’ha hagut de viure avui al voltant de la figura del president en funcions, Artur Mas. A més ha tornat a deixar clara la seva postura al respecte, dient que “és necessari que un poble tingui tot el dret a decidir el seu futur”.

El compàs d’espera que s’està vivint al voltant de la configuració del Parlament de Catalunya podria resoldre’s aviat si es compleix el que ha dit Oriol Junqueras sobre les negociacions que estan portant a terme Junts pel Sí i la CUP. “Van bé i el que és segur és que acabaran bé perquè compartim moltes coses amb ells”, ha afirmat el president d’Esquerra Republicana.

Tot plegat “ha d’acabar amb la indepedència” ha dit Junqueras que ha aclarit la seva postura i la de Junts pel Sí en el que pot ser el principal punt de fricció en aquestes negociacions amb la CUP.

[quote] Saber qui serà el cap de llista o la persona visible per liderar aquest govern admetent que “al costat de poder aconseguir la indepedència considero que aquest tema té un caràcter menor tot i que evidentment sempre és important escollir bé aquesta figura”, ha reconegut Oriol Junqueras.[/quote]