junqueras referèndum unilateral
Oriol Junqueras, a la Generalitat | Foto: Europa Press

“Volem aprovar els Pressupostos amb qui compartim el full de ruta, projecte polític -la CUP-“, ha dit després de reunir-se amb el líder parlamentari de SíQueEsPot, Lluís Rabell.

Per la seva banda, Rabell ha explicat que la reunió s’ha produït a petició del seu grup, i ha celebrat que el Govern accepti el diàleg, però ha vist molt difícil poder donar el seu vistiplau als comptes: “Dic d’entrada que no ens fem moltes il·lusions, però explorem fins on podem arribar”.

Junqueras ha explicat que amb SíQueEsPot comparteixen diagnòstic sobre que és “molt difícil” dissenyar uns Pressupostos amb vista al 2017 sense que el Govern espanyol precisi el sostre de dèficit o els ingressos, però tot i així ha assegurat que el Govern els presentarà a la tardor, sense més precisions.

El que els separa de SíQueEsPot, segons Junqueras, és que el Govern té un full de ruta cap a la independència que el grup de Rabell no comparteix, cosa que aboca l’executiu català a haver de tirar endavant els comptes amb la “majoria independentista” que hi ha al Parlament -JxSí i la CUP-.

El vicepresident català té ara mateix a la CUP com soci principal i a SíQueEsPot com a interlocutor i no es planteja obrir una ronda de contactes amb la resta de partits si no són ells mateixos els qui ho sol·liciten: “Si ho demanen, nosaltres encantats”.