La Mesa del Parlament debat avui si desobeeix la sentència del Constitucional

0
Ple del Parlament
Ple del Parlament | Foto: Europa Press

Des de la Mesa del Parlament decidirà si accepta o no la moció de la CUP en què s’insta a revalidar la declaració sobiranista del 9-N

Després d’ajornar-la, finalment serà avui quan la Mesa del Parlament – on hi ha majoria de Junts pel Sí (JxSí) – votarà si accepta la moció presentada per la CUP fa unes setmanes en què se’ls hi demana que tornin a posar en vigència la declaració sobiranista del passat 9 de novembre. És a dir, que desobeeixin al Tribunal Constitucional.

Aquesta declaració va estar impugnada per l’alt tribunal tot just després d’aprovar-se i és ara quan s’està decidint des del poder judicial com l’executaran. La desobediència és un dels molts punts que causen fricció entre la CUP i Junts pel Sí.

Segons el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, el debat d’avui no són més que “discussions ridícules entre independentistes” i creu que la formació anticapitalista s’hauria de centrar més en “eixamplar la base de l’independentisme enlloc de presentar aquestes mocions” i no crear contradiccions entre els que ja estan convençuts.

Tornar a posar en marxa la declaració sobiranista, segons la CUP, representa un compromís ferm amb el procés d’independència. Cal recordar que a banda de desobeir la sentència del Constitucional, la formació anticapitalista també va demanar un pla de ruptura, que s’hauria de presentar en el termini d’un mes i una partida als Presssupostos per a la desconnexió.