Ultima oportunitat per arribar a un acord d’investidura abans les eleccions del març siguin inevitables

 

Caixa o faixa per a la investidura d’Artur Mas aquest divendres. Segons ha confirmat Jordi Rull al diari ARA, Junts pel Sí i la CUP es reuneixen aquesta tarda a la seu de l’Assemblea Nacional (ANC) en la que, molt probablement, serà la darrera reunió per tal de buscar una sortida a la investidura catalana, intentant evitar la convocatòria de noves eleccions.

Artur Mas, el president en funcions i que sembla no deixarà de ser el candidat proposat per JxSí, va deixar clar aquest dimarts que “si no hi ha més remeï” convocarà noves eleccions pel 6 de març el proper dilluns. La CUP, en canvi, no sembla que tingui intenció de canviar de parer respecte al ‘no’ a Mas que ve pronunciant des del 27S.

El marge per negociar es fa cada vegada més petit. El límit legal per escollir nou president acaba aquest diumenge a les 23:59, el que fa quasi obligatori que el president sigui escollit en primera volta, amb majoria absoluta. Això obligaria a la CUP a que un mínim de sis dels seus diputats votessin a favor del candidat, que, si res no canvia, seguirà sent Artur Mas.

Cap dels dos partits vol donar per trencada la negociació, malgrat Artur Mas va reconèixer aquest dijous en una entrevista a TV3 que veu “molt difícil” poder arribar a un acord amb la CUP. “Ni Junts pel Sí ni la CUP volen ser acusats d’haver-se aixecat de la taula”, analitzaven aquest dijous al programa 8alDía.

En les darreres hores han estat moltes les ofertes que s’han fet entre els diferents partits i entitats implicades i cap ha estat prop d’acabar en un acord d’investidura. A més, els principals actors semblen pessimistes respecte la reunió d’aquest divendres. Malgrat tot, qualsevol cosa pot passar i caldrà estar atents.