Jurado, frescor andalusa amb el timó blanc-i-blau entre mans

0

El migcampista és una petició expressa de Quique Sánchez Flores, entrenador amb el qual ha coincidit a l’Atlético de Madrid i al Watford

Quique Sánchez Flores definia ara fa un any al futbolista gadità com un jugador que “expressa molt bé el futbol que tinc al cap”. José Manuel Jurado, migcampista de 30 anys, es converteix en el tercer fitxatge de l’Espanyol 2016-2017. És una petició expressa de l’entrenador –com Roberto Jiménez i Reyes–.

El futbolista i Quique Sánchez Flores, entrenador blanc-i-blau, han treballat junts en dues ocasions: la temporada 2009-2010 a les files de l’Atlético de Madrid i la temporada 2015-2016 al Watford, club del qual procedeix el tècnic madrileny.

 

Indiscutible en el seu esquema

Quique Sánchez Flores va agafar les regnes del club matalasser a mitjans de la temporada 2009-2010, reemplaçant el destituït Abel Resino. L’Atlético va proclamar-se campió de l’Europa League i va perdre la final de la Copa del Rey davant el Sevilla. Jurado va disputar tots els partits, convertint-se en una peça fonamental en els esquemes de l’ara entrenador de l’Espanyol.

El seu rendiment no va passar desapercebut, i el Schalke 04 va pagar 13 milions d’euros en el traspàs. Quique, un cop oficialitzada la notícia, lamentava davant els mitjans de comunicació que “el futbol és així, arriben ofertes irrebutjables pels clubs i pels jugadors. L’Atlético de Madrid és un gran club i se’n va en un grandíssim moment”.

Després d’uns anys separats, la temporada passada José Manuel Jurado i Quique Sánchez Flores coincidien al Watford anglès. L’entrenador va demanar el seu fitxatge, i en una entrevista concedida al diari ‘Marca’ explicava les raons: “Jurado expressa molt bé el futbol que tinc al cap. Per a mi el futbol no és solament organització defensiva, això ja està superat. El futbol representa també una aportació ofensiva que hem d’interpretar, i hom interpreta en la mesura que té els jugadors oportuns. Jurado em sembla un artista. És capaç de generar superioritats i de donar pauses a la pilota que, per a nosaltres, dins de l’últim terç de camp, són diferencials”.

L’Espanyol, orfe de futbolistes creatius, necessitava incorporar un jugador que marqui la diferència en atac. Arribava Reyes, i ara se suma Jurado. Quique el coneix i sap què pot aportar.