Quique Sánchez Flores definia ara fa un any al futbolista gadità com un jugador que “expressa molt bé el futbol que tinc al cap”

José Manuel Jurado, futbolista gadità que el pròxim 29 de juny complirà 30 anys, pot convertir-se en un dels primers fitxatges de l’Espanyol. El futbolista i Quique Sánchez Flores, entrenador blanc-i-blau, han treballat junts en dues ocasions: la temporada 2009-2010 a les files de l’Atlético de Madrid i la temporada 2015-2016 al Watford, club del qual procedeix el tècnic madrileny.

Quique Sánchez Flores va agafar les regnes del club matalasser a mitjan de la temporada 2009-2010, reemplaçant el destituït Abel Resino. L’Atlético va proclamar-se campió de l’Europa League i va perdre la final de la Copa del Rey davant el Sevilla. Jurado va disputar tots els partits, convertint-se en una peça fonamental en els esquemes de l’ara entrenador de l’Espanyol.

El seu rendiment no va passar desapercebut, i el Schalke 04 va pagar 13 milions d’euros en el traspàs. Quique, un cop oficialitzada la notícia, lamentava davant els mitjans de comunicació que “el futbol és així, arriben ofertes irrebutjables pels clubs i pels jugadors. L’Atlético de Madrid és un gran club i se’n va en un grandíssim moment”.

Després d’uns anys en els quals cadascun ha seguit la seva trajectòria, la temporada passada José Manuel Jurado i Quique Sánchez Flores coincidien al Watford anglès. L’entrenador va demanar el seu fitxatge, i en una entrevista concedida al diari ‘Marca’ explicava les raons: “Jurado expressa molt bé el futbol que tinc al cap. Per a mi el futbol no és solament organització defensiva, això ja està superat. El futbol representa també una aportació ofensiva que hem d’interpretar, i hom interpreta en la mesura que té els jugadors oportuns. Jurado em sembla un artista. És capaç de generar superioritats i de donar pauses a la pilota que, per a nosaltres, dins de l’últim terç de camp, són diferencials”.

L’Espanyol, orfe de futbolistes creatius, necessita incorporar un jugador que marqui la diferència en atac. Quique el coneix i sap el que pot aportar. L’únic escull són els set milions d’euros que demana el Watford.  Però, amb l’arribada de Chen Yansheng, Jurado pot convertir-e en futbolista ‘perico’ de cara a la temporada vinent.