gihadistes Barcelona
Els mossos van fer les detencions dels gihadistes | Diari Català (foto: Europa Press)

El magistrat de l’Audiència Nacional José de la Mata ha decretat presó incondicional per als dos homes de nacionalitat marroquina detinguts el dilluns a Catalunya per integració en una cèl·lula adscrita al grup terrorista Estat Islàmic (EI o DAESH).

Els dos detinguts -un a Badalona i un altre a Salou– mantenien contactes habituals amb altres arrestats a Espanya per la seva pertinença a DAESH, així com amb membres destacats d’aquesta organització terrorista situats en zona siriana-iraquiana, on tenien intenció de viatjar per combatre, segons van informar fonts del Ministeri de l’Interior.

Tots dos havien manifestat la seva voluntat de realitzar la Gihad i morir com a màrtirs, i per a aquest propòsit veien i intercanviaven de forma reiterada material audiovisual de DAESH. En el curs de la investigació, els detinguts van rebre instruccions sobre formació militar, i realitzaven entrenaments en tècniques de boxa i lluita cos a cos.

A més, havien realitzat tasques d’adoctrinament en persones properes del seu entorn. De fet, un dels detinguts va persuadir la seva parella per seguir el model del seu germà, desplaçat a Síria a combatre, planejant viatjar a aquesta zona de conflicte per incorporar-se també a les files de la mateixa organització terrorista.