Jutgen l’acusat de la mort d’una menor a la Mar Bella de Barcelona

0
Judici jutjat PEDERASTA

Un jurat popular jutjarà dilluns vinent 19 de setembre l’acusat de la mort d’una menor de 15 anys el cadàver de la qual va aparèixer a l’espigó de la platja de la Mar Bella de Barcelona el 8 de maig de 2013.

La Fiscalia ofereix dos relats alternatius del que va passar: el primer considera el jove com a autor d’un homicidi i el segon considera que, com a mínim, va incórrer en una omissió del deure d’auxili.

Per al primer supòsit penal demana per a Gilson C.M. 14 anys de presó i que indemnitzi la mare de la víctima amb 90.000 euros i el seu germà amb 45.000, i per al segon, demana una pena-multa de 4.320 euros i indemnitzar mare i germà amb 15.000 euros.

En el primer relat explica que el 28 d’abril del 2013, Gilson C.M. i la menor se’n van anar a la platja de la Mar Bella i allà, com a mínim ella va estar bevent alcohol fins estar molt embriagada.

L’acusat, “mogut pel propòsit delictiu d’acabar amb la vida de la menor, o en tot cas, assumint el resultat”, aprofitant-se de la influència de l’alcohol, la va submergir en el mar –ella no sabia nedar– provocant-li una obstrucció bronquial que li va causar una insuficiència respiratòria.

En la versió alternativa, considera que l’acusat la va abandonar a la seva sort “amb ple coneixement” de l’estat etílic en què es trobava la víctima, de la seva minoria d’edat, de la desprotecció de deixar-la sola a la platja, de nit, amb el perill en la seva integritat, i se’n va anar tranquil·lament a casa seva sense avisar a ningú de la seva família ni aquesta nit ni els dies següents.