Artur Mas confirma que Carles Puigdemont serà investit amb majoria absoluta com a president de la Generalitat

 

Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l’Associació de Municipis per la Independència, serà el nou president de la Generalitat. Així ho ha confirmat aquest dissabte a la tarda Artur Mas, president en funcions, que ha manifestat la seva intenció de “fer un pas al costat” i proposar Puigdemont com a candidat a la investidura. Després d’arribar a un acord entre Junts pel Sí i la CUP, Puigdemont sembla tenir garantida la seva investidura en primera ronda per majoria absoluta.

“La decisió permet anar per feina i tirar endavant el país”, ha valorat Artur Mas durant la seva compareixènça, argumentant que “els beneficis superen de llarg els costos”. Respecte als beneficis, el fins avui president en funcions de la Generalitat ha deixat clar que “amb el temps es veurà els beneficis del meu pas al costat”. També ha deixat clar Mas que l’acord aconsegueix que “JxSí serà qui controli l’activitat parlamentaria”, pressumint haver evitat que “la CUP tinguès la paella pel mànec”, tot i reconèixer al grup de l’esquerra alternativa el paper de garant de l’estabilitat parlamentària. “La CUP s’ha compromés a votar en sentit diferent als partits contraris a l’independència quan l’estabilitat parlamentària estigui en risc”.

Mas també ha tingut un reconeixement a l’ANC i per els “líders polítics” que han permès desencallar la situació. Durant la seva intervenció, Mas ha volgut desmentir que serà conseller en cap del futur govern. “No vull càrrecs”, ha repetit en diverses ocasions, com també ho ha fet per presumir de la seva nova posició d’ex-president, malgrat ha deixat clar que no es retira de la política. “Destinaré els meus esforços a refer Convergència”, ha comentat al temps que deixa la porta oberta a tornar a presentar-se a unes properes eleccions al Parlament.

Demà diumenge es farà el ple d’investidura en el que Puigdemont haurà de ser investit president. Els noms de Nues Muntè i Muriel Casals també eren sobre la taula per mirar de trobar una entesa amb la CUP, que sempre havia rebutjat Mas com a president.

Artur Mas també ha anunciat que l’acord inclou la incorporació de dos diputats de la CUP “a la dinàmica parlamentària de JxSí”. Malgrat això, Mas ha subratllat “el reconeixement d’errors per part de la CUP”. “Alguns diputats de la CUP hauran de renovar-se. Hi haurà d’haver de nous”, ha expressat.

Les primeres reaccions de diferents personatges polítics no s’han fet esperar:

Compartir
Article anteriorEl PSC alerta sobre el Pla Hidrològic de l’Ebre
Article següentUn geriàtric va estafar 41.000 euros als residents
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]