De Alfonso Fernández Díaz Rufián
De Alfonso i Fernández Díaz han comparegut a la Comissió | Diari Català (foto: EFE)

El diputat de JxSí, Lluís Guinó, ha plantejat presentar una querella utilitzant les conclusions de la comissió d’investigació del Parlament sobre l”operació Catalunya’, encara que no ha especificat contra qui.

Ho ha explicat durant la sessió d’aquest dimarts en la qual compareixia el jutge inhabilitat, Elpidio Silva, quan aquest ha dit no comprendre per què no s’ha iniciat una investigació judicial per esclarir els fets.

El portaveu de JxSí en la comissió ha sostingut que, si les conclusions a les quals s’arriba coincideixen amb el que han dit els compareixents, proposaran que “amb el text de les conclusions es pugui presentar l’oportuna querella o posar en coneixement del Ministeri Fiscal tot el que s’està explicant”.

Silva ha donat suport a la iniciativa i creu que “el principal interessat” que s’obri una investigació judicial és el Cos Nacional de Policia i el Ministeri de l’Interior, després de l’enregistrament entre el llavors ministre Jorge Fernández Díaz i el llavors director de l’Oficina Antifrau (Oac), Daniel de Alfonso sobre presumptament investigar polítics catalans a favor de la independència.