JxSí proposa un protocol per la síndrome alcohòlica fetal

0
síndrome alcohòlica fetal
Foto: Europa Press

La formació ha presentat una proposta de resolució amb el suport de la resta de grups parlamentaris sobre el diagnòstic precoç de la síndrome alcohòlica fetal, que haurà de ser validada per la comissió de Salut

JxSí ha promogut una proposta de resolució amb el suport de la resta de grups parlamentaris sobre el diagnòstic precoç, el tractament i el seguiment de la síndrome alcohòlica fetal (SAF), una malaltia que afecta nens des del naixement fins a les diverses etapes del desenvolupament i que té com a causa la ingesta i l’abús d’alcohol per part de la mare.

El text, que pretén donar visibilitat a la síndrome i millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen, ha de ser substanciat davant de la Comissió de Salut, ha informat aquest dijous JxSí.

La proposta pretén “reconèixer aquesta malaltia com a crònica“, ja que els seus efectes es produeixen al llarg de la vida de la persona que la té, i insta a elaborar un protocol perquè hi hagi uns centres de referència als quals els afectats puguin dirigir-se.

El paper de les famílies és important en aquests casos, per la qual cosa el text també demana que es formi i s’informi els familiars i els malalts, i que es desenvolupin “programes formatius per als professionals dirigits a millorar la identificació precoç de la SAF i de les patologies derivades“.

A més, demana “potenciar la coordinació entre els diversos nivells assistencials i afavorir la cooperació entre tots els agents implicats”, així com vetllar per la integració dels nens afectats.