JxSí proposa una distribució de grups a l’hemicicle que fa enfadar l’oposició

0
Junts pel si
@JuntsPelSi
Junts pel si
@JuntsPelSi

La coalició vol per a ells les bancades principals dels dos costats

JxSí ha proposat a la resta de grups del Parlament una distribució dels grups a l’hemicicle que ha fet enfadar els partits de l’oposició, ja que consideren que la coalició sobiranista es reserva totes les primeres files i vol relegar la resta de formacions a les bancades finals, han explicat a Europa Press fonts parlamentàries.

L’hemicicle es divideix en dues parts: el guanyador de les eleccions tradicionalment s’ha reservat els llocs principals d’una de les dues –o l’esquerra o la dreta–, i els llocs principals de la que no ocupava eren reservats al principal partit de l’oposició.

Així, el cap de l’oposició de les últimes legislatures –ja fora Oriol Junqueras (ERC), Xavier Sabaté (PSC), Joaquim Nadal (PSC) o el mateix Artur Mas (CDC)– s’asseien a la primera fila després de la bancada del Govern, cosa que donava preponderància a l’hemicicle tant al partit del Govern com el primer de l’oposició.

Per a aquesta legislatura, JxSí planteja que els seus 62 diputats s’assentin a les primeres files tant en la part esquerra de l’hemicicle com en la dreta, cosa que relegaria la resta de grups a les bancades més allunyades del Govern i del faristol des d’on els diputats fan les seves exposicions.

Si fructifica aquest disseny, la pròxima líder de l’oposició, Inés Arrimadas (C’s), no tindria reservada la primera fila darrere del Govern, lloc que sí que va tenir assegurat l’últim líder de l’oposició, Oriol Junqueras (ERC).

En declaracions a Europa Press, el diputat de C’s José María Espejo-Saavedra ho ha criticat: “No és que ens indigni; és que és indigne de la pràctica parlamentària i trenca el que s’ha dut a terme des de la restauració democràtica del Parlament”.

C’s acusa JxSí de voler-se quedar amb les principals bancades dels dos costats de l’hemicicle i relegar la resta de partits: “No els ho permetrem, i és una cosa per a la qual  s’ha de sentir prrèviament la Junta de Portaveus” de la cambra.

La situació ha de resoldre’s abans del 26 d’octubre, data límit per constituir la Cambra, i ara per ara el Govern sosté a l’aire quin dia serà, una potestat que és de l’actual president en funcions, Artur Mas.