JxSí es torna a fracturar, aquest cop pel TTIP

0
ponència modificación reglament
Alguns diputats de JxSí celebren el resultat d'una votació al Parlament | Foto: Europa Press

El Parlament rebutja el TTIP amb 67 vots a favor, 53 abstencions i 14 vots en contra. En tots tres sentits han votat els diputats de JxSí

El Parlament ha aprovat aquest dijous una resolució de rebuig al Tractat transatlàntic de comerç i inversions (TTIP) que negocien la UE i els Estats Units, en una votació que ha dividit al PDC i ERC, els dos partits majoritaris del grup de JxSí. Així, per exemple, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la portaveu del Govern, Neus Munté -els dos del PDC- s’han abstingut, mentre que el vicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha votat a favor de rebutjar el tractat.

La votació ha sortit endavant amb 67 vots a favor (PSC, CUP, SíQueEsPot i part de JxSí), 53 abstencions (C’s i una altra part de JxSí) i 14 vots en contra (PP i tres vots de JxSí). El text, impulsat per JxSí, PSC, CUP i SíQueEsPot, també rebutja el Tractat integral d’economia i comerç (CETA) i el Tractat de comerç de servei (TISA).

S’especifica el rebuig a tot tractat que no garanteixi qüestions com “la sobirania i les competències de les institucions electes”, la preservació dels drets laborals actuals, i l’exclusió del comerç dels serveis públics i de la propietat intel·lectual. Entre els diputats del PDC que s’han abstingut destaquen Jordi Turull, Marta Pascal, Neus Lloveras, Albert Batalla i Irene Rigau, mentre que entre els diputats d’ERC que han votat a favor de rebutjar el TTIP destaquen Marta Rovira, Roger Torrent i Sergi Sabrià.

El grup també està format per independents, que tampoc han votat a l’uníson, i en aquest cas destaca que fins i tot tres han votat en contra de la resolució: els independents Germà Bel, Oriol Amat i Josep Maria Forné.

 

Compartir
Article anteriorEl Parlament insta al Govern a fer d’acusació popular en el cas dels Maristes
Article següentAparatós accident de trànsit amb un cotxe bolcat a Mataró
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]