resultat votacio parlament monument tortosa
Resultat de la votació al Parlament | Foto: Europa Press

Per primera vegada des del 27S, CDC i ERC voten per separat al Parlament. Ho fan al respecte del monument franquista a Tortosa

Si aquest dimecres al Parlament de Catalunya es va viure la primera votació de la legislatura en la qual la CUP va votar en un sentit diferent a JxSí, un dia després s’ha viscut una situació encara més inèdita: CDC i ERC, els dos principals socis de la coalició, votant en sentit diferent. Tot a causa d’una moció presentada precisament per la CUP en la que s’insta a l’Ajuntament de Tortosa a retirar “sense consulta ni dilació” el monument franquista que commemora la victòria del bàndol nacionalista a la talla de l’Ebre.

CDC, que governa al consistori de Tortosa, és favorable d’una consulta popular -ja planificada- abans de prendre qualsevol tipus de decisió. Altres membres de la coalició al Parlament, en canvi, són proclius a una retirada immediata.

Finalment, la moció ha prosperat gràcies als 43 vots a favor per 42 en contra i 46 abstencions. Dins JxSí hi ha hagut vots de tots els colors: els ‘no’ han estat majoritàriament provinents de diputats de CDC, els ‘sí’ provenien d’independents com Lluís Llach i les abstencions, en la seva majoria, han estat de membres d’ERC. A la resta de grups -excepte CUP- la diversitat de vot també ha estat present.

Compartir
Article anteriorLa beta de Uncharted 4 torna per a tothom aquest cap de setmana
Article següent20 anys de Pokémon condensats en un GIF
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]