Karim Benzema es defensa en una entrevista amb la televisió francesa TF1 en la qual expressa la seva indignació per la persecució en el cas Valbuena

M’han acusat, m’han arrossegat al fang en tots els sentits com si fos un criminal”. Per primera vegada des de la seva imputació pel cas de xantatge a Mathieu Valbuena, Karim Benzema es defensa en una entrevista concedida a la cadena francesa TF1, on explica el seu punt de vista sobre un episodi que ha danyat greument la seva imatge.

El que passa és senzill, me n’assabento que hi ha un vídeo gravat sobre ell (Valbuena) i el vull posar al corrent, sembla ser que ja ho sap i jo li dic que podria ajudar-lo perquè tinc un amic a Lyon que el podria atendre per aquest problema i per qualsevol” justifica el francès, que afirma que a la seva primera conversa amb Valbuena van parlar sobre si havia previngut a la seva família, perquè segons el davanter “és el més important”.

Li vaig parlar amb el cor i ell em va comentar que ja havia trucat a la policia” continua, i afegeix “quan diuen que he fet xantatge, que si he demanat diners, em torno boig. No té res a veure, el meu amic tenia diners també, jo em guanyo la vida bé des de fa temps i no tinc cap necessitat de fer aquestes coses. Quan faig un favor no demano res a canvi”.

Precisament sobre el seu amic de la infantesa, Karim Zenati, Benzema explica que és com un germà, “un amic de la infantesa que, com tots, té el seu passat, ha estat a la presó però va sortir fa dos anys i té una nova oportunitat. Quan es parla del meu entorn no se ben bé què volen dir, la meva família, els meus amics, estic orgullós d’ells i els hi sóc sempre fidel”. “Jo vinc d’un barri i he triomfat, sóc un exemple per a molts joves i fins i tot per al meu entorn, però mai he tingut aquestes històries”, afirma el francès.

Sobre la seva relació amb Mathieu Valbuena, Karim comenta que no creu “que ell pensi això, és després que se li ha menjat una mica el cap amb les entrevistes i tot el que ha passat, el mateix dia que vam estar junts no ho vam parlar, ja sap que no conec als xantatgistes”. Respecte a la situació del menut atacant de l’Olympique de Lyon, Benzema es mostra penedit per “haver bromejat per telèfon sobre el tema amb el meu amic (Zenati)” i demana disculpes a Valbuena i a tota la seva família: “No hi ha opció de trucar-lo, però quan estigui a Lyon vull anar a veure’l. Hi aniré, segur, vull contactar amb ell per disculpar-me”.

El ‘9’ del Reial Madrid acaba l’entrevista amb una reflexió sobre la seva imputació, a la qual expressa que “no entenc molt bé per què he estat imputat i he passat una nit a la presó quan he estat jo mateix qui ha demanat prestar declaració”, a més de confirmar el seu desig que tot quedi en res: “Espero que acabi bé perquè no jo sóc culpable, no he fet res, estic aquí per ser sincer i espero que acabi bé per mi, per Mathieu (Valbuena) i pel meu amic (Zenati); esperem estar tots junts amb França per guanyar aquesta Eurocopa”.