Karim Benzema respon a Manuel Valls - Diari Catala
El jugador del Real Madrid ha mostrat públicament la seva indignació | FOTO: Europa Press

Karim Benzema ha contestat per Twitter a les declaracions del primer ministre Manuel Valls, que creu que el davanter no ha de tornar a la Selecció Francesa

El primer ministre de la República Francesa, el català Manuel Valls, s’ha afegit a les declaracions que aquest dilluns va fer Patrick Kanner, ministre de Jovent i Esport francès, respecte al davanter internacional Karim Benzema, considerant que el futbolista no hauria de tornar a la Selecció Francesa. Les afirmacions de Valls han molestat al jugador del Real Madrid, que ha respost al polític barceloní a través del seu compte oficial de Twitter.

Dotze temporades que sóc professional: 541 partits jugats, 0 targetes vermelles, 11 targetes grogues! I alguns parlen de la meva exemplaritat?”, publicava Benzema, visiblement molest per les declaracions d’ambdós alts càrrecs del govern francès. La resposta arribava per uns comentaris de Manuel Valls a l’emissora de ràdio RMC, on qüestionava la seva possible convocatòria amb la Selecció Francesa.

Un gran esportista ha de ser exemple per al jovent. No sóc el president de la Federació ni Didier Deschamps. Correspon al seleccionador confeccionar el millor equip possible però penso que no es reuneixen les condicions per a que Benzema torni a l’equip de França”, explicava Valls, que afegia que “el futbol no és una cosa que només interessi als aficionats. És el nostre patrimoni i tots els gestos tenen la seva importància”.

En la mateixa línia va parlar Patrick Kanner, qui tampoc considera que Benzema reuneixi les condicions necessàries per a entrar a la llista i que també es mostra respectuós amb la decisió del seleccionador i el president de la Federació. “L’entrenador vol assegurar-se de tenir als millors jugadors, aquesta és la seva posició. La meva és la d’un ministres d’esports que pensa en l’exemplaritat, l’honestedat, el valor humà i el judicial…però jo no sóc el seleccionador francès”, va sentenciar.

Aquestes declaracions es produeixen uns dies després que el Tribunal d’Apel·lació de Versalles retirés parcialment el control judicial sobre Karim Benzema, imputat per complicitat en un presumpte xantatge amb un vídeo sexual al seu company Mathieu Valbuena. Aquesta mesura li permet entrar en contacte amb el jugador del Lyon (fins ara no podia), permetent de nou la seva convocatòria amb la selecció, amb la que podria disputar l’Eurocopa de França del proper juny. El seleccionador Didier Deschamps es va manifestar aquest diumenge a favor de la seva inclusió a la llista.