El Gran Premi del Jurat ha caigut en mans del realitzador canadenc Xavier Dolan, per ‘Juste la fi du monde’

Aquest 2016, la 69a edició del Festival de Cinema de Cannes ha donat els seus prestigiosos guardons, en una gala on el palmarès ha estat totalment inesperat segons les enquestes dels crítics cinematogràfics.

És cert que la crítica era unànime i han valorat molt positivament la nova cinta de Ken Loach, ‘I, Daniel Blake, però ningú s’esperava que rebés l’estampilla finalment. Doncs, es tracta de la segona Palma d’Or del director de Regne Unit, després de rebre el primer premi pel seu llargmetratge ‘The Wind That Shakes the Barley’.

‘I, Daniel Blake‘ és un film guardonat i compromès, que pren la defensa de les persones desprotegides i crítica a l’austeritat política d’aquest present. Una pel·lícula d’actualitat, que demostra que el cinema, en particular a Cannes, pot ésser crític i, a l’hora, premiat.

Parlant de premis, es completa la llista de guanyadors de la 69a edició de Cannes de la manera següent: el gran Premi del Jurat ha estat pel realitzador canadenc Xavier Dolan, pel seu filme dramàtic ‘Juste la fin du monde‘.

Pel que fa a l’aspecte tècnic, el premi a la Millor Direcció s’ha concedit ex-aequo per a Oliver Assayas, per ‘Personal Shopper, i Christian Mungiu, per ‘Bacalaureat‘, i en l’apartat de guió, s’ha emportat el guardó l’Asghar Farhadi, por ‘Forushande‘.

I, per part de la interpretació, la Millor Actriu l’ha aconseguit Jaclyn Jose, por ‘Ma’Rosa, de Brillante Mendoza i el Millor Actor se l’ha emportat Shahab Hosseini por ‘Forushande‘.