El Kia Niro és el primer SUV que és híbrid des del minut zero

Ja és oficial. El Kia Niro s’ha mostrat públicament durant el Saló de Chicago d’enguany i, d’aquesta forma, es confirma absolutament el primer SUV creat com a híbrid des del minut zero, del qual ja us havíem avançat alguns petits detalls.

Sens dubte aquest SUV és un nou pas cap al futur de l’automòbil i cap al futur de la marca, la qual ja treballa intensament amb models híbrids, elèctrics i autònoms que aniran apareixent durant els propers anys. El primer de tots és el Kia Niro que arribarà al mercat estatunidenc durant el segon semestre d’aquest any i, posteriorment, donarà el salt a Europa.

Kia Niro, el SUV híbrid coreà | Diari Català
Interior

Estèticament el Kia Niro té moltes similituds amb el renovat Sportage, tant per les mesures com pel disseny, fet que es nota sobretot en el frontal. La seva plataforma és totalment nova i és exclusiva per als futurs models híbrids que vagi treien la marca ja que garanteix un reducció del pes considerable. Tot i ser un disseny continuista i poc arriscat, el Kia Niro vol ser una aposta segura i intentar agradar al màxim de públic possible.

Com tots els models híbrids, el Kia Niro també combina una mecànica de benzina amb una elèctrica; la primera està formada per un motor de quatre cilindres i 1.6 litres de 103 CV, mentre que la segona genera una potència de 43 CV. Tot el conjunt proporciona 146 CV i 265 Nm de parell màxim, una potència que, contra pronòstic, s’envia a l’eix davanter a través d’una caixa de canvis automàtica DCT de doble embragatge i sis velocitats.

Kia Niro, el SUV híbrid coreà | Diari Català
Vista posterior

Les bateries del Kia Niro es situen sota els seients posteriors per tal d’evitar perdre espai del maleter. La marca no ha especificat les dades sobre prestacions i consums, però es parla que la mitjana es situaria per sota dels 5 litres als 100 quilòmetres. Esperem veure’l aviat per Europa.