El Kia Telluride arriba com a prototip

El Saló de Detroit ha arribat carregat de sorpreses i una d’elles és el Kia Telluride, un prototip de SUV coreà de grans dimensions preparat per competir amb els totpoderosos Range Rover, Volvo XC90, Audi Q7, etc. Aposta per una mecànica híbrida i seria la base per un futur gran SUV que posicionés a la marca coreana.

Construït sobre la mateixa plataforma que el Sorento, el Kia Telluride aposta per un disseny molt quadrat i una mecànica híbrida endollable basada en un motor de benzina de 3.5 litres V6 i 270 CV que s’ajunta a un motor elèctric de 170 CV. Això suposa una potència del conjunt de 400 CV, xifres que realment impressionant tenint present que estem davant d’un Kia, marca que mai ha arribat a aquestes prestacions en cap model. Tot i la imponent potència, aquest Telluride assegura un consum de 7 l/100 km.

Kia Telluride, el gran SUV coreà | Diari Català
Interior

Muntat sobre uns llandes de 22 polzades, el Kia Telluride ens obre les portes del seu interior de forma suïcida, amb l’obertura inversa de la posterior. A dins ens trobem un habitacle totalment futurista amb quatre seients independents i una tercera fila en forma de banqueta. Els sistemes digitals deixen empremta; pantalles tàctils, controls gestuals o per veu, elements muntats impresos amb impressores 3D, etc. El Kia Telluride és un cúmul de noves tecnologies aplicades a l’automòbil on, fins i tot, els seients mesuraran les nostres constants vitals.

Tot i el seu disseny robust i fort, exteriorment no destaca tant com a l’interior ja que aposta per unes línies més conegudes que ja podem veure en altres models com el Range Rover, o, fins i tot, la part posterior (sobretot les òptiques) ens recorda molt al nou Volvo XC90.

Tot i la seva impressionant posada en escena, no deixa de ser un prototip més però que, possiblement, surti un model de producció més racional però agafant molts aspectes d’aquest Kia Telluride.