Kiki fa l’amor bé

0

Paco León escolleix un bon repartiment, a destacar Candela Peña i Belén Cuesta

Paco León té un do per a la comèdia. Per escriure-la, dirigir-la i interpretar-la. Ha nascut amb aquest do i a més sap com explotar-ho. I així ho demostra en ‘Kiki, el amor se hace‘, (2016), una proposta eròtic-festiva i divertida amb moments que arrenquen una riallada fragorosa.

El sevillà ens familiaritza amb termes que expliquen alguns dels camins cap al plaer, on tot està justificat en nom del goig, l’amor i l’èxtasi. Però com tot viatge apareixen algunes pedres en el camí. Moments que, malgrat la vis còmica que li posa el director i guionista, amaguen un drama que viuen moltes parelles.

Atrevida però continguda i el pols narratiu transmès per Paco León funciona i sorprèn durant la trama, encara que es troba a faltar més atreviment en el desenvolupament i el guió, de vegades, peca de massa bo i pudorós. Podria haver-se espremut molt més el potencial de l’argument amb algunes dosis extra d’acidesa.

Així i tot ‘Kiki‘ és un llargmetratge ben dirigit, interessant i que es deixa veure, pot ser que no sigui rodó però gens sobra en ell. Fantàstic i encertat el repartiment amb el mateix Paco i companyat per Álex García, Natalia de Molina, Belén Cuesta, Luis Callejo i Candela Peña entre uns altres, on tots i cadascun d’ells compleixen i bé, amb un equilibri entre les diferents històries, totes elles funcionen per igual gràcies en part a l’experiència dels seus personatges i al ganxo de la seva temàtica.

Paco León utilitza el sexe i l’amor d’excusa per parlar del desastre al qual aboca la falta de comunicació, la por a expressar-se i a confiar en l’altre d’una relació. Missatges que s’oculten en escenes terriblement divertides i que ens va descobrint a poc a poc. Gairebé et quedes amb unes crispetes, en estat de gràcia, durant tota la pel·lícula.