Jornet Everest
L'alpinista català ho ha aconseguit per segona vegada | Diari Català

L’esquiador i corredor de muntanya Kilian Jornet ha tornat a fer cim a l’Everest, la muntanya més alta del món amb els seus 8.848 metres, per segona vegada aquesta setmana sense usar oxigen artificial, aquesta vegada en només 17 hores, una nova fita dins del seu projecte ‘Summits of my life’.

Per a aquest ascens, el català va sortir aquest 27 de maig del Camp Base Avançat (a 6.500 metres) i va fer cimera en 17 hores en un dia amb molt vent.

Després de fer cimera, va tornar al Camp Base Avançat, on està descansant amb el francès Sébastien Montaz-Rosset, guia de muntanya i càmera de vídeo de l’expedició.

La gesta es produeix només sis dies després que ja aconseguís el cim de l’Everest dilluns passat, en un sol tiratge i sense l’ajuda d’oxigen ni de cordes fixes, partint des del Camp Base, situat a l’antic monestir de Rombuk (a 5.100 metres).

Amb això, el de Sabadell es va convertir en el primer alpinista a aconseguir arribar a la cimera del cim del món, per la cara nord de l’Everest, sense utilitzar ni oxigen ni cordes fixes, i a més aconseguir-ho en una sola i única temptativa.

L’ascens més ràpid de la història a l’Everest, encara així, continua en possessió de l’austríac Christian Stangl, que va necessitar 16 hores i 42 minuts per aconseguir el cim en 2006.