Kobe Bryant es retira a final de temporada després de tota una vida entregada al bàsquet. ‘Players Tribune’ ha estat el canal pel qual ha fet pública la seva decisió

El món del bàsquet ja plora la seva retirada. Kobe Bryant es retira a final de temporada, així ho ha anunciat ell mateix en una carta publicada a ‘Players Tribune’. La ‘Mamba Negra’ diu prou després de dos dècades de regnat i tres anys de calvari per culpa de les lesions.

Kobe Bryant es retira a final de temporada. Pocs imaginen una NBA sense ell, però la seva efervescència de les pistes per culpa de les lesions farà menys dolorós el seu adéu. El 12 d’abril del 2013 es va trencar el tendó d’Aquil·les, punt d’inflexió a la seva trajectòria. Va tornar el vuit de desembre; però, sis partits després, una altra lesió el va deixar fora fins a final de temporada.

La ‘Mamba Negra’ diu adéu amb cinc anells sota el braç i com el tercer jugador de la història de la NBA amb més punts (32.292), únicament superat per Kareem Abdul-Jabbar (38.387) i Karl Malone (36.928).

Transcripció de la carta publicada a ‘Players Tribune’:

Estimat bàsquet,

Des del moment que vaig començar a agafar el mitjons del meu pare i llençava tirs imaginaris per guanyar un partit al Gran Forum de LA, sabia que una cosa era real: Vaig enamorar-me de tu.

Un amor tan gran que t’ho he donat tot. La meva ment, el meu cos, el meu esperit i la meva ànima.

Com un nen de sis anys, profundament enamorat de tu, mai vaig veure el final del túnel. Només em veia corrents. I per això he corregut, he corregut amunt i avall totes les pistes després de cada pilota perduda, per tu.

Vas preguntar-me per la meva empenta; vaig donar-te el meu cor, perquè sabia que vindria molt més. He jugat a través de la suor i del dolor; i no perquè el repte em cridés, sinó perquè tu em vas cridar.

Ho he fet tot per tu. Això és el que fas tu quan algú et fa sentir tant viu com tu m’has fet sentir a mi. Tu vas donar a un nen de sis anys el seu somni Laker, i jo sempre t’estimaré per això.

Però no puc estimar-te obsessivament per molt més temps. Aquesta temporada et donaré tot el que porto dins. El meu cor pot suportar cops, la meva ment  pot conduir la rutina, però el meu cos sap que és l’hora de dir adéu.

I això està bé. Estic llest per deixar-te marxar. Vull que ho sàpigues. Així que ara tots dos podem tastar cada moment que ens queda junts. Lo bo i lo dolent. Ens hem donat tot el que tenim.

T’estimo, sempre,

Kobe