Kojima firma amb Sony la creació d’un nou estudi

  0

  El mateix dia que acaba el contracte amb Konami, l’acord que Kojima firma amb Sony es tanca amb la creació d’un nou estudi

  Kojima firma amb Sony i, de mica en mica, sembla que la història digna d’una telenovel·la entre el director de Metal Gear i la seva distribuïdora es comença a acabar. Com a mínim, la relació contractual entre les dues parts s’ha rescindit el mateix dia que Hideo Kojima ha anunciat on aniran a parar els seus pròxims projectes.

  És oficial que Kojima firma amb Sony, l’empresa que el va acollir exclusivament amb Metal Gear: Solid, la creació de Kojima Productions com el nou estudi independent del carismàtic creatiu japonès. Kojima ha piulat, sense cap tipus d’agraïment, la seva marxa de l’empresa amb la qual ha treballat durant més de 30 anys. 

  «El meu contracte de treballador amb Konami s’ha acabat el 15 de desembre, així que el dia d’avui marca un nou inici per mi. Vull estar involucrat en activitats creatives tant com visqui. Esteu pendents del què arribarà.»

  Un final tràgic

  Tot i protagonitzar una de les aliances més fructíferes de la indústria del videojoc, si Kojima firma amb Sony és perquè ha acabat malament amb Konami. El creatiu encara no s’ha pronunciat, però és evident que els motius de la seva desavinença amb l’empresa japonesa envolten Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, la seva darrera obra.

  Les exigències de més temps per desenvolupar, el cost de producció del joc (d’uns 80 milions de dòlars) i les demandes de Konami per estrenar-lo l’any 2015 semblen ser les principals raons del desacord. Però, les maniobres de la que fins ahir era l’empresa del japonès per fer-lo desaparèixer de tots els cercles mediàtics són el detonant del rebombori a la xarxa.

  La llista és llarga, però els fets més remarcables de Konami han estat tres. Abans de l’estrena del joc, l’empresa va desmantellar Kojima Productions, l’estudi desenvolupador. A la vegada, ha eliminat el nom de Hideo Kojima de tot el material promocional de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, inclosa la portada del joc. Per últim, a través d’una notificació amb conseqüències legals per Kojima, Konami ha prohibit al creatiu assistir a l’entrega de premis dels Game Awards, celebrats la setmana passada.