Kris Meeke és l’escollit per desenvolupar el WRC de 2017

Amb un progrés constant i amb un llarg camí per millorar, Kris Meeke representa la primera part del pla que vol dur a terme Citroën Racing en el seu retorn al més alt nivell de la competició al 2017. Després de signar un contracte fins a finals de 2018, Kris Meeke i el seu copilot Paul Nagle continuaran lluitant per nous desafiaments amb la marca francesa.

Malgrat la seva relativa poca experiència (només ha disputat fins ara 34 ral·lis del WRC), el pilot d’Irlanda del Nord va aconseguir la seva primera victòria fa un mes després d’una magnífica actuació al Ral·li d’Argentina.

“Tenia diverses opcions per continuar amb la meva carrera, però vaig triar seguir amb Citroën Racing i collir així els fruits del treball realitzat durant els dos últims anys”, comenta Kris Meeke. “És també una forma d’agrair a l’equip la confiança prestada cap a mi. Ara ens coneixem molt bé i aquest enteniment és essencial per al desenvolupament del nou cotxe. Estic molt emocionat per tot el que queda per venir en els propers mesos. Vaig començar la meva carrera automobilística com a enginyer de disseny, per la qual cosa seguiré cadascun dels passos en el disseny i el muntatge del primer cotxe amb gran interès. També estic entusiasmat amb la nova reglamentació de la FIA, que permetrà que els cotxes siguin més potents i espectaculars. Òbviament, tot aquest treball s’orienta per mi perquè sigui capaç d’aconseguir més victòries i títols mundials. Citroën Racing és un equip amb mentalitat guanyadora, amb quinze títols mundials, vuit d’ells al WRC. Estic molt agraït per formar part d’aquest nou capítol en la història d’aquesta prestigiosa marca”.

Al nostre nou programa sobretot volíem un pilot amb experiència, d’alt nivell i amb coneixements tècnics”, comenta Yves Matton, director general de Citroën Racing. “Kris Meeke és sens dubte la millor elecció i estem encantats amb que hagi decidit seguir amb nosaltres. Hem compartit molta història, amb dues temporades al JWRC als anys 2000 i després les dues últimes temporades amb el DS 3 WRC. La part més important de la seva carrera està per venir, amb tres temporades per desenvolupar i aconseguir grans èxits amb el successor dels Xsara, C4 i DS 3 WRC. Al 2016, el programa de proves serà la prioritat per Kris des d’abril, quan començaran els primers test del nou cotxe”.

Tal com us vam avançar, Citroën Racing va decidir abandonar el WRC durant el proper 2016 ja que volen centrar tots els esforços de cara a la nova i interessant normativa del 2017. A més a més, veuen a Kris Meeke com el candidat ideal per conduir el projecte fins al capdavant.