Kuczynski guanya les presidencials del Perú

0
Kuzynski guanya les eleccions presidencials del Perú
Kuzynski guanya les eleccions presidencials del Perú |Foto: Reuters

El líder de Peruanos Por el Kambio guanya amb el 50,12% dels vots la presidència del Perú. La seva rival, Keiko Fujimori, ha obtingut el 49,88% dels vots

Les enquestes mostraven poca confiança en la victòria de Pedro Pablo Kuczynski– del partit Peruanos Por el Kambio – a les eleccions presidencials del Perú. Malgrat tot, Kuczinsky ha guanyat les eleccions després d’haver-se comptabilitzat el 100% de les actes electorals.

La seva victòria ja es donava per feta durant la setmana, però ara, el cap de l’Oficina Nacional de Processos Electorals (ONPE), Mariano Cucho, ha confirmat que Kuzcynski ha guanyat les eleccions peruanes amb un 50,12% dels vots; un avantatge molt mínim en contra de la seva rival Keiko Fujimori, qui ha obtingut el 49,88% dels vots.

Fujimori, candidata de Força Popular i filla de l’empresonat Alberto Fujimori i expresident del Perú, confiava en la seva victòria; cosa que finalment, no s’ha produït. Precisament, la por al “fujimorisme” ha provocat un tomb en les enquestes i en els resultats finals. Fins i tot, Keiko Fujimori va guanyar la primera volta de les presidencials amb el 39% dels vots. La situació, però, ha canviat perquè s’ha confirmat la victòria de Kuzcynski, encara que per un estret marge.

En compareixença davant de la premsa, Cucho ha anunciat els resultats definitius i ha defensat que les actes han estat processades “de manera absolutament transparent”. El cap de l’ONPE també ha “felicitat a tots els ciutadans per fer realitat la quarta elecció general consecutiva en democràcia”. Kuckynski, qui s’ha mostrat durant tota la setmana prudent fins que no s’oficialitzés la seva victòria, serà, per tant, el successor de l’actual president peruà Ollanta Humala.