L’Spar Citylift Girona ensopega amb el Nadezhda Oremburg

0
L'Uni Girona perd
Vita Kuktiene amb 12 punts ha estat la màxima anotadora del Girona. SPAR CITYLIFT GIRONA
L'Uni Girona perd
Vita Kuktiene amb 12 punts ha estat la màxima anotadora del Girona. SPAR CITYLIFT GIRONA

L’equip gironí ha fet un bon inici de partit però s’ha desinflat després del descans degut als problemes en atac (65-41)

L’Spar Citylift Girona ha perdut a la pista del BC Nadezhda Oremburg rus en un partit marcat pel poc encert de les visitants en atac. Les gironines han aguantat durant la primera meitat però han desaparegut ofensivament a la segona, fet pel qual amb acabat amb un pobre 28% d’encert en tirs de camp.

L’Uni Girona ha patit una dura iniciació a l’Eurolliga Femenina després que el seu dia històric hagi estat arruïnat pel Nadezhda Orenburg de Roberto Iñiguez, antic tècnic de les catalanes, que ha obert la temporada amb un rotund 65-41 a casa. El partit ha començat amb domini de les russes però la bona defensa de les de Miguel Ángel Ortega els hi ha permès mantenir-se a prop en el marcador. Tot i anar perdent de més de deu punts al segon quart, les gironines han aconseguit recuperar-se i conservaven les seves opcions amb un esperançador 27-21 al descans.

A l’inici del tercer quart, un triple de Jordana apropava l’Spar Citylift Girona a només tres punts i semblava que es podria seguir el ritme de l’equip local però a partir d’aquest moment les forces han començat a defallir. Els problemes en atac han començat a aparèixer i les catalanes només han estat capaces d’anotar set punts al tercer període, fet que ha facilitat la feina al Nadezhda. L’últim quart no ha servit més que per augmentar l’avantatge de les russes mentre que l’Uni Girona amb prou feines ha arribat als 40 punts, en gran part per la falta d’encert en els tirs de camp, que han fet que el percentatge d’anotació anés baixant fins a un 28%.

La jugadora del Nadezhda Orenburg Kayla McBride ha estat la màxima anotadora del partit i ha debutat al torneig amb un fabulós 64,3% en tirs de camp que l’ha fet anar-se fins als 19 punts. A més, també debutava a l’Eurolliga Femenina la pivot de Montenegro Angelica Robinson, que sense fallar pràcticament (cinc de sis tirs de camp anotats) ha aconseguit un doble-doble de 11 punts i 11 rebots. Per l’Spar Citylift Girona la màxima anotadora ha estat Vita Kuktiene amb 12 punts i juntament amb Chelsea Gray, que n’ha fet 11, han estat les úniques jugadores de l’equip en dobles dígits d’anotació.

Les noies de Roberto Iñiguez eren les clares favorites per aquest partit i han aconseguit un bon començament després d’una victòria convincent en la qual tot l’equip ha tingut participació, ja que fins i tot la jove Zhosselina Maiga ha pogut mostrar el seu potencial sota la cistella. Per la seva banda el Girona, al qual va liderar l’ara entrenador de les russes, coneix com serà de complicada la seva campanya de debut en una competició tan dura com l’Eurolliga Femenina després d’aquest difícil partit inaugural.