La Borsa de París obre amb pèrdues

0

La Borsa de París obre la sessió amb pèrdues pròximes a l’1%

El selectiu Cac-40 de la Borsa de París registrava pèrdues de l’1,12% en l’obertura del mercat parisenc en la seva primera sessió des dels atacs terroristes a la capital francesa divendres passat.

Entre els components de l’índex de referència del mercat borsari francès, les caigudes més grans després de l’obertura de sessió corresponien a la companyia del sector turístic Accor, les accions de la qual baixaven un 8,11%.

Per darrere d’aquesta companyia, les accions que més baixaven en l’obertura parisenca eren les de les firmes del sector del luxe LVMH (-3,29%) i del distribuïdor Kering (-3,06%), mentre que les del grup aeronàutic Airbus cedien un 1,43%.

Al mercat secundari de deute, tot i això, la prima de risc francesa es mantenia estable al voltant dels 32 punts bàsics entre el bo francès a deu anys i el seu homòleg alemany, amb una rendibilitat del 0,873%, en línia amb les dades de divendres passat.

Entre la resta de mercats europeus, el londinenc FTSE-100 ha iniciat la sessió baixant un 0,98%, mentre el Dax de Frankfurt queia un 0,69% i el milanès FtseMib cedia un 0,88%. Per part seva, l’Íbex-35 ha començat la jornada amb un retrocés del 0,9%.

Al mercat de divises, l’euro registrava un moderat debilitament respecte al dòlar i cotitzava en 1,0750 dòlars, respecte dels 1,0777 dòlars del canvi de divendres passat.