Els conductors de l’accident mortal a terrassa estan detinguts

36
Fonts familiar asseguren que hihavia una cursa

Fonts familiar asseguren que hihavia una cursaAra passaran a disposició judicial

Segons cita el Diari De Terrassa a la seva edició d’avui dissabte, els dos conductors implicats a l’accident que va acabar a la vida de la jove Cristina el passat 6 de juny, han ingressat a la presó. El conductor que anava al Peugeot 306 va ingressar ahir, era el que va topar frontalment i segons les seves fonts circulava a una velocitat de més de 100km/h. L’altre cotxe implicat, un MG, va també ingressar a la presó però va ser posat en llibertat provisional.

Els dos cotxes anaven per sobre del límit i van topar-se lateralment, això va propiciar que el conductor del Peugeot 306 invadís la mitjana i passes al carril contrari, metres després va topar amb el cotxe que venia de cara, malauradament aquell cotxe, Cristina, va morir a l’acte.

Els dos joves eren amics i veïns de Can Parellada a Terrassa. Els dos conductors passaran a disposició judicial. La Policia Local treballa conjuntament amb la Fiscalia i el jutjat per tal d’esbrinar el que va succeir aquell tràgic dia. Han repassat les càmeres de seguretat, declaracions dels testimonis, calculat la velocitat dels cotxes i han fet una reconstrucció dels fets, han adjuntat les proves toxicològiques als conductors.

Dites proves han revelat que el conductor que del MG no havia ingerit drogues i la que la prova d’alcohol havia donat per sota del màxim permès encara que les investigacions podrien suposar una tassa superior, entorn al 0.30 mil·ligrams. En canvi el conductor del 306, hauria donat una mica més de 0.50 mil·ligrams.

DGT: les carreres il·legals tenen presó

En el cas que finalment acusin als conductors dels altres dos vehicles de fer carreres il·legals, pot suposar:  pena de presó, retirada del permís de conduir per sentència judicial o sis punts menys. Segons informa la Direcció General de Trànsit al seu web.

De fet, segons el perill en el qual els participants d’aquestes carreres posin a la resta d’usuaris de la via, aquest tipus de competicions no autoritzades, poden ser qualificades de ‘conducció temerària’, la qual cosa comporta penes de fins a dos anys de presó, o delictes amb conscient menyspreu cap a la vida dels altres, la qual cosa es castiga amb penes de dos a cinc anys.

Hem consultat fonts directes de Mossos d’esquadra i la pena que li pot caure al conductor dependrà de l’atestat de la policia i les proves finals, d’aquesta manera la pena que li pot caure es equitativa a la prospecció final. Potser un homicidi imprudent, assassinat en grau de temptativa, homicidi… la Policia local tindrà a les seves mans el resultat final. A partir d’ara queda confiar en la Policia per esclarir els fets i esperar que no es tapi res per tal que tot quedi ben clar, els hi deuen a la família.

Fonts familiar asseguren que hihavia una cursa
Cristóbal Castro / latorredelpalau

Hipòtesi: “Maniobra imprudent”

La Policia municipal de Terrassa treballa amb la hipòtesi que una “maniobra imprudent” entre dos vehicles que circulaven per l’Avinguda del Vallès direcció Barcelona, va provocar l’accident mortal d’aquest diumenge.

Segons van explicar fonts policials a l’ACN, els conductors dels dos vehicles que circulaven en direcció a Barcelona “es coneixien”, encara que s’ha descartat que es tractés d’una carrera il·legal. La hipòtesi és que “es van trobar en la carretera” i van fer una maniobra imprudent que va fer que els cotxes piquessin lateralment i que un d’ells saltés la mitjana i xoqués frontalment contra un tercer vehicle que circulava en direcció Terrassa. El que sí que ha pogut constatar la Policia Municipal, és que, almenys un dels cotxes implicats, circulava superant el límit de 50 km/h de la via.

La hipòtesi que baralla la família és la cursa il·legal

Dissabte passat els bombers de la Generalitat rebien l’avís d’un accident de trànsit a l’Avinguda del Vallès 1, al Polígon Industrial Can Parellada de Terrassa. En l’accident s’han vist implicats dos turismes que han patit un xoc frontal. Els vehicles eren un Peugeot 306 i un Citroën Saxo.

La conductora d’un dels vehicles, una noia de 29 anys (Cristina), ha mort com a conseqüència de l’accident. Segons fonts familiars, asseguren que un dels vehicles implicats en l’accident estava participant en una cursa il·legal. Els dos vehicles corrien a gran velocitat per l’avinguda del Vallès per veure qui arribava abans com si de la pel·lícula “A Todo Gas” es tractés. Un d’ells va envair el sentit contrari i va xocar frontalment contra el vehicle de Cristina. Els ocupants van sortir il·lesos, com passa en la gran majoria d’aquests accidents, en canvi la pobra noia que venia circulant sense cap culpa pel seu carril ha mort. Es creuen que la carretera és un circuit on poden fer el que li vagi en gana, i no tenen respecte per la gent ni la societat.

A partir d’ara començarà la investigació per tal de trobar l’altre cotxe implicat i segurament se’ls atribuirà homicidi. Per desgràcia aquests accidents no són fets aïllats i passen més sovint del que voldríem. Persones inconscients, per dir-lo d’alguna manera, posen fi a la vida d’una persona i les seqüeles familiars i d’amics són incurables. La família de Cristina estarà passant segurament els pitjors moments de la seva vida. Volem donar tot el suport a la família i esperem que hi hagi justícia si al final és així com va passar. Ànims i descansi en pau.

Vídeo Viral d’un amic de la víctima

Paraules molt dures les que un amic de la víctima dedica a tots els conductors. “Aquests és un vídeo per a tots els que circulem per la carretera, recordem que no és nostra”, i ha afegit, “No podem anar sempre amb el mòbil, no per tu, si no per la gent que pots fer mal” i dirigint-se particularment als presumptes autors de la carrera il·legal que van produir l’accident ha dit:“Si et compres un cotxe per córrer, pregunta on hi ha un circuit” i ha afegit de manera contundent,” Qui ets el tu per treure una mare a ningú? ” Referint-se a la víctima, la qual tènia dues filles. “Aquestes nenes no tornaran a veure a la seva mare, per que dos senyors han decidit fer carreres al carrer.”