La Cavalcada de Reis de Barcelona manté el model

0
cavalcada de reis baracelona - Diari Català
Cavalcada de Reis de Barcelona
cavalcada de reis baracelona - Diari Català
Cavalcada de Reis de Barcelona

Barcelona manté el model de la Cavalcada de Reis i el pessebre de Sant Jaume

La Cavalcada de Reis de Barcelona manté el model i el tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume, han explicat fonts de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) a Europa Press.

Les mateixes fonts han assegurat que el tradicional pessebre de la plaça on s’ubiquen tant l’Ajuntament com la Generalitat es mantindrà, malgrat que no han avançat el seu disseny ni la data d’instal·lació.

Garanteixen que el govern d‘Ada Colau mantindrà també el model tradicional de la cavalcada, i descarten canvis substancials, tampoc en el pressupost, que si varia respecte d’anys anteriors ho farà per motius tècnics o artístics, han assenyalat les mateixes fonts.

El pressupost de les tres últimes cavalcades ha estat de 590.000 euros, i l’any passat va sumar més de 800 metres d’espectacle itinerant dividit en 11 blocs –dos més que l’any anterior–, que van llançar més de 4,6 milions de caramels.

VOLUNTARIS

Les inscripcions per participar com a voluntari en la cavalcada estaran obertes fins al 27 de novembre, tres dies abans que es realitzi la rifa pública mitjançant la qual s’escolliran els participants, que es farà a la seu de l’Icub.

L’equip de Colau mantindrà aquests dos elements de les festes nadalenques, i ha descartat tornar a instal·lar a la plaça Catalunya la pista de gel Bargelona i ha endarrerit l’inici de l’enllumenat nadalenc.

L’alcaldessa va descartar al juliol tornar a instal·lar la pista de gel al centre de la capital catalana per buscar activitats “més coherents amb la ciutat mediterrània que és Barcelona, i més sostenibles”.

La ciutat encendrà les llums nadalenques el 27 de novembre –una setmana més tard que l’any passat–, després que el Govern municipal anunciés que l’enllumenat s’endarreria a l’1 de desembre, decisió que va ser criticada pels comerciants i que finalment es va rectificar i es va avançar.