La CGT acusa la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona de “sabotejar” la vaga de metro

0
CGT
Foto: Europa Press

La Confederació General del Treball (CGT) afirma que les raons mediambientals, de seguretat i mobilitat per augmentar els serveis mínims són “mentides grolleres”

 

El sindicat CGT ha acusat la Generalitat, amb el “beneplàcit” de l’Ajuntament de Barcelona, de “sabotejar” la segona jornada de vaga de metro d’aquesta setmana després de l’increment dels serveis mínims decretat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

. En un comunicat, la CGT afirma que “la imposició de l’augment” dels serveis mínims, que passen d’un 50% a un 65% a les hores punta i d’un 30% a un 45% en les hores normals justificades per raons mediambientals, de seguretat i mobilitat, són “de les mentides més grolleres que des de l’administració es poden crear per menyscabar un dret fonamental com el de la vaga“.

D’altra banda, el sindicat ha mostrat la seva solidaritat i suport als treballadors del metro i a la gestió del comitè de vaga. El sindicat nega que en la jornada de dilluns hi haguessin problemes de seguretat i mobilitat ni que hi haguessin més acumulacions de passatgers a les estacions en relació a un dia amb servei normal.

“La realitat és que els polítics catalans i de Barcelona porten uns dies menjant, bevent i relacionant-se amb moltes de les persones més riques del món i no poden permetre que a la ciutat hi hagi vagues tan visibles i molestes“, afirma la CGT, que titlla també de “molt casual” que l’administració justifiqui la mesura per l’alt grau de pol·lució atmosfèrica.

Així mateix nega que en la jornada de dilluns hi haguessin problemes de seguretat i mobilitat. La CGT lamenta que 300 treballadors segueixin estant fora de conveni i que la directiva tingui “salaris ocults” i ha criticat l’actual govern municipal de Barcelona, que “fins fa poc parlava de transparència i d’acabar amb una TMB opaca i reducció de directius“.