Ara toca que el Barça s’oblidi de les últimes dues punxades a la lliga i que torni a exhibir el nivell de la segona part al partit d’anada dels quarts de Champions

Toca despertar-se. El Barça ha perdut dues vegades seguides a la lliga i no es pot permetre una tercera derrota, perquè suposaria perdre el primer títol i, probablement, el més bonic i complicat de guanyar. La visita al Calderón suposarà el retorn a la màxima competició continental dels blaugrana, que recuperaran el trident amb Neymar, Leo Messi i Luis Suárez i que sortiran amb els onze homes que ja van donar la Champions League a la final contra la Juventus de la temporada passada.

Les set victòries de Luis Enrique com a tècnic blaugrana en set partits disputats contra l’Atlético de Madrid del ‘Cholo’ Simeone fan pensar que el tècnic asturià li té la mesura presa a l’equip matalasser i que, sumat al favorable resultat a l’anada, el Barça és el gran favorit per passar l’eliminatòria. Tot i així, el mal joc de l’equip durant els darrers partits manté alerta els culers, que no es poden permetre els errors de fa dues temporades, quan els madrilenys van eliminar l’equip dirigit per Tata Martino fent gala del seu joc rocós i un lloable entramat defensiu.

El problema no és físic

La baixada de rendiment de l’equip des de la tornada dels partits de seleccions podrien fer pensar en un problema físic pel poc ritme que ha mostrat l’equip en enfrontaments com el Clàssic o la Real Sociedad. No obstant això, el Barça veu la llum en la segona part contra l’Atlético de Madrid al partit d’anada.

Després d’uns primers 45 minuts molt grisos dels blaugrana, després del descans van recuperar l’alegria per complet per tancar els matalassers al seu camp i generar nombroses ocasions de perill. Cert és que tot és més fàcil jugant contra 10, però la velocitat de les transicions i l’electricitat de les jugades van recordar al Barça campió, el que és capaç de tot, contra qualsevol rival i en qualsevol escenari.