La coalició dels EUA llança 15 bombardejos contra l’Estat Islàmic

0
Armament EUA a Síria
EP: Armament EUA a Síria
Armament EUA a Síria
EP: Armament EUA a Síria

La força EUA i Rússia conta EI

La coalició internacional liderada pels Estats Units ha efectuat en les últimes 24 hores un total de 15 atacs aeris contra les posicions de l’Estat Islàmic a l’Iraq i Síria, segons ha informat el comandament nord-americà.

Els bombardejos han arribat a les ciutats sirianes de Raqqa i Mara i les iraquianes de Ramadi, Sinjar i Kisik.

Les Forces Armades nord-americanes bombardegen des de l’estiu del 2014 l’organització terrorista a Síria i l’Iraq al costat de 60 països àrabs i occidentals.

Rússia va llançar la setmana passada la seva pròpia ofensiva aèria contra els milicians de negre a Síria, tot i que oposició i activistes han denunciat que persegueix altres objectius.

EUA deté el seu programa d’entrenament de rebels sirians

Funcionarios de la Casa Blanca i el Pentàgon van insistir que la “pausa” en els esforços per entrenar als rebels sirians fos del territori d’aquest país els permetria re-enfocar els seus esforços en altres llocs.

Hem tingut alguns desafiaments significatius”, va dir Christine Wormuth, sotssecretària de Política de Defensa.

“Així que anem a posar en pausa l’entrenament que hem estat fent on reclutem a combatents individuals específics”, va agregar.

Però, en la mesura en què l’estratègia a Síria del president Barack Obama va d’un fracàs en un altre, la suspensió del programa de 500 milions de dòlars per entrenar i equipar als rebels resulta deplorable.

Els enemics polítics d’Obama, com el congressista republicà de Texas Mac Thornberry, que presideix el Comitè de les Forces Armades de la Cambra de Representants, no van demorar a reaccionar.

“Avui, el govern d’Obama va reconèixer el que sabem des de fa algun temps: l’entrenament dels rebels sirians és un fracàs”, va dir pel seu costat la senadora Deb Fischer.

[quote]El govern ha tingut una política feble i inadequada contra el EI. Ajustar un programa, encara si fos reeixit, no resoldrà el problema[/quote]