La Liga denuncia crits contra Neymar i Antiviolencia estudia el cas Piqué

0
La Comissió Antiviolencia, amb Neymar i Piqué - Diari Català
Hernán Pérez lluita una pilota amb Neymar, en el derbi de la Liga BBVA | FOTO: AFP

La Liga denuncia crits racistes contra Neymar a la Comissió Antiviolencia, que també estudiarà el comportament de Gerard Piqué després dels derbis catalans

La ressaca dels derbis entre el FC Barcelona i l’RCD Espanyol està portant cua i avui s’ha viscut un episodi més d’una llarga llista de ‘frecs’ entre ambdós equips. La Liga ha decidit denunciar els cants de l’RCD Stadium a l’enfrontament de lliga, entre els quals considera els crits racistes emesos contra Neymar, mentre que Antiviolencia també estudiarà el comportament de Gerard Piqué a les xarxes socials i les seves declaracions després del duel a la Copa del Rey.

A la nota setmanal que la Liga emet habitualment fent referència als crits intolerants de les grades de tots els camps de Primera Divisió s’ha deixat constància del comportament de l’afició blanc-i-blava a la visita del FC Barcelona. A través d’un escrit enviat per l’organització esportiva a la Comissió Antiviolencia es fa constar que “conforme a la normativa de la Real Federación Española de Fútbol, la Liga de Fútbol Profesional enviará a la Comisión Antiviolencia un escrito denunciando la entonación de cánticos que incitan a la violencia, el racismo, la xenofobia y la intolerància en el deporte, siendo estas actuacions contrarias al régimen jurídico previsto en el Código Disciplinario de la RFEF”.

Al citat escrit es denuncien els comportaments d’alguns sectors de seguidors espanyolistes que van emetre crits contra Neymar, el Barça i Luis Enrique, essent valorats per la Comissió de cara a una possible sanció o mesura contra el RCD Espanyol, en aquest cas. Per la seva banda, Antiviolencia ha aplaçat una setmana la decisió sobre Gerard Pique, per les seves polèmiques declaracions en acabar el partit de Copa. També s’estudiarà el comportament del central a les xarxes socials, de cara a prendre una resolució sobre una possible advertència o sanció.

Els comentaris del defensa blaugrana a l’entrevista a peu de camp després de la victòria del seu equip al Camp Nou són susceptibles de ser considerats per la Comissió Antiviolencia com una incitació a l’afició rival, de la mateixa manera que la seva activitat a Twitter, tot i que en aquest darrer cas existeixen més complicacions a l’hora de valorar la magnitud de les seves declaracions.