La crua demència de ‘Remember’

0

Christopher Plummer enalteix al supervivient de l’Holocaust

El director Atom Egoyan ens ofereix una persecució cinematogràfica que arriba al seu objectiu: crear interès i tensió. A més, manté en tot moment al màxim una extraordinària interpretació de Christopher Plummer. Es tracta de la pel·lícula de 2015 anomenada ‘Remember‘. La pel·lícula és una producció entre Serendipity Point Films (Canadà) i Egoli Tossell Film (Alemanya), i es distribueix a França per ARP Sélection.

L’argument, amb un guió ben treballat a càrrec de Benjamin August, tracta sobre un ancià supervivent a l’Holocaust que busca venjar-se de l’antic comandant nazi que va assassinar a la seva família. Aquesta odissea es manté en flotació principalment en tot el Timeline gràcies a la commovedora interpretació del veterà actor protagonista. Al costat de Plummer, en el repartiment apareixen de forma magistral Martin Landau, Bruno Ganz, Jürgen Prochnow i Dean Norris, a qui ja es va poder veure en la sèrie ‘Breaking Bad’ fent de Hank Schrader.

Remember/YOUTUBE | Diari Català
Foto: Remember/YOUTUBE

La profunditat de com interpreta Christopher el tema de la malaltia mereixen el seu reconeixement, i per això la pel·lícula va rebre una ovació després de presentar-se recentment al Festival de Venècia. La narració té alguns problemes en intentar evadir els clixés més comuns, estirant els límits de la plausibilitat amb massa trucs de coincidències i reiteracions, però és capaç d’aconseguir una notable espiral de tensió fins al (potser predictible) final del viatge.

A més, existeix un clar magnífic ús dels efectes de so i la música, cortesia de Mychael Danna, que ajuda a crear alguns dels millors moments en la pel·lícula (amb la seqüència sencera a la casa de Norris com el punt àlgid de la història). Però sobretot, Remember és, en si, una altra raó per no oblidar mai l’etern talent de Christopher Plummer. Les crispetes s’angoixen amb delicadesa en aquest filme.