La CUP amb la república catalana

0
Anna gabriel al parlament - diari Català
Anna Gabriel al Parlament

Gabriel (CUP) propugna la ruptura democràtica i el primer pas cap a la república catalana

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha propugnat aquest dilluns al ple del Parlament que la proposta de resolució de JxSí i el seu grup obre la “ruptura democràtica” amb l’Estat i és el primer pas cap a la república catalana.

En el seu discurs durant el debat de la resolució, ha desgranat el contingut del text que augura “un futur radicalment nou, de justícia social” que permetrà deixar enrere una Catalunya subordinada, però també les retallades i la corrupció, en les seves paraules.

Assegura que aquesta proposta no és una declaració unilateral d’independència –encara no, ha puntualitzat–: “És un acte íntegre de sobirania i un acte de ruptura de la legalitat que ens nega la possibilitat de ser poble”.

Actuen així davant del “fonamentalisme constitucionalista” i la legalitat feta búnquer del Govern espanyol, segons ha dit, i ha lamentat que el Parlament hagi d’exercir la representació política del poble català sota amenaça, per la qual cosa ara està fent un exercici per tornar-li la plena sobirania.

Ha proclamat que fa precisament un any, el 9 de novembre del 2014, dos milions de catalans van desafiar el Tribunal Constitucional i van votar en un acte de desobediència civil, i que l’Alt Tribunal ja va quedar llavors desautorizat, i ara està “deslegitimat i sense competència” a Catalunya.

Sobre el seu pla de xoc, ha detallat que proposen mesures d’urgència que contemplin com a drets fonamentals l’habitatge, l’aigua, la llum, l’energia, l’accés universal a la sanitat, el dret a l’avortament, i una educació pública i catalana, entre d’altres punts.