La CUP cedeix a JxSí

0
Cup al parlament
CUP
Cup al parlament
CUP

La seva representació a la Mesa i donarà suport a Forcadell

La CUP cedirà a JxSí la seva representació en la Mesa del Parlament, de manera que quatre dels seus set membres seran d’aquesta formació, i a més donaran suport decisivament al fet que la presidenta sigui Carme Forcadell, ha explicat aquest dimecres un portaveu de la CUP.

Després de reunir-se el grup, la CUP ha aclarit que no els sembla bé formar part de l’òrgan de direcció parlamentària perquè són el grup amb menys pes –10 escons–, però sí veuen necessari que la Mesa tingui majoria independentista per tramitar sense traves propostes “rupturistes”.

També donaran suport a la disposició d’escons que JxSí ha proposat a la resta de grups, per la qual cosa s’intueix que JxSí ocuparà els primers seients de la Cambra en les dues ales de l’hemicicle, relegant a l’oposició en seients per darrere seu.

“Serà una legislatura en la qual el Parlament haurà de tramitar lleis, declaracions i disposicions rupturistes i atorgar la majoria de la Mesa a grups contraris o neutrals a la independència podria bloquejar-ho”, han aclarit i han recalcat que donaran suport als quatre membres de la Mesa que ha proposat JxSí.

Per això han destacat que la figura de Forcadell és l’adequada, malgrat els atacs que consideren que ha rebut per ser independentista i perquè demostra el caràcter excepcional de la legislatura.

“És aquí únicament i exclusivament per fer d’aquesta legislatura la legislatura de la ruptura i de la construcció de la república”, han afirmat i han subratllat que Forcadell ve de la mobilització popular, per la qual cosa se suposa que és una bona figura per representar el cicle de mobilitzacions, a banda que serà la segona dona que presideixi la Cambra.

REPARTIMENT DE TASQUES

La CUP ja ha repartit les tasques i la futura portaveu parlamentària, Anna Gabriel, i el portaveu adjunt, Benet Salellas, assumiran la interlocució amb el Secretariat Nacional i amb la base de la candidatura, l’ordenació de la feina parlamentària, la coordinació de l’Oficina Tècnica Parlamentària, l’assistència a la junta de portaveus i la interlocució amb els seus homòlegs.

El responsable de comunicació i portaveu del partit, Albert Botran, organitzarà l’aparició del grup els dimarts al Parlament –que serà coral–, seguirà l’activitat del Govern i impulsarà la política comunicativa del Grup Parlamentari.

Els responsables dels debats d’Investidura, Pressupostos i Política General seran el president del Grup Parlamentari, Antonio Baños, i els diputats electes, Josep Manuel Busqueta i Gabriela Serra.

Baños s’encarregarà juntament amb altres diputats electes de la CUP de les àrees de Ruptura democràtica, de la CCMA i de Cultura i Llengua;  Gabriel de Construcción Nacional, Assumptes Institucionals i Feminisme; i Josep María Busqueta de Pla de Xoc, Recuperació i Desenvolupament de Sobiranies, Economia i Sanitat.