La CUP concentra aquests dies el focus mediàtic espanyol

0
Assemblea CUP 27D Diari Catala
Antonio Baños, acompanyat d'altres diputats de la CUP, comenta els resultats una roda de premsa sense preguntes

Els mitjans espanyols busquen oferir el màxim d’informació sobre la CUP abans del consell executiu de dissabte, que centrarà el focus informatiu polític

 

En pocs mesos, la CUP, Candidatura d’Unitat Popular, ha passat de les assemblees municipals i una realtivament escassa presència a diferents ajuntaments catalanes, a ser trending tòpic mundial a Twitter –un dels temes més comentats durant un moment concret- durant l’Assemblea Nacional del passat diumenge, que va acabar amb aquest inesperat empat que està provocant tot de reaccions a la política catalana i espanyola.

El que ha aconseguit també la CUP –sense voler- es ser el centre d’atenció mediàtic arreu d’Espanya arran l’empat de l’assemblea i de la posterior decisió de resoldre la qüestió de la investidura el proper diumenge. Els mitjans de comunicació espanyols han buscat els darrers dies tot d’informació sobre la CUP, especialment del seu funcionament assembleari i quins són els seus òrgans de decisió. Fins i tot el diari ARA va dedicar aquest dilluns, poques hores després de l’anunci del consell del 3 de gener, un article on es detallava com funciona el consell executiu del partit i qui prendrà la decisió final.

Sobre la decisió també en va parlant el diari El País durant tota la setmana. “El futur d’Artur Mas en mans de la CUP” titulava el diari espanyol aquest dimarts per analitzar també el consell de dissabte, mentre que aquest dimecres el diari s’ha centrat en explicar la història i el creixement del diari.

Però també altres mitjans, com televisions i ràdios, han parlat molt més aquesta setmana sobre la CUP que en setmanes precedents. Ara més que mai tant polítics com periodistes són conscients que la decisió de que Artur Mas sigui o no president de la Generalitat sense passar per unes eleccions anticipades està en mans de la CUP. “Ridícul” ha estat una paraula que s’ha pogut sentir en diferents tertúlies a emissores i televisions espanyoles a les que, curiosament, han faltat representants de la CUP.

D’altres mitjans, que alguns com Pablo Iglesias qualifiquen com “la caverna mediàtica” fins i tot han arribat a parlar de la CUP com “colla de zarapastrosos. Tampoc han faltat les cròniques i anàlisis que parlen de la CUP com “antisistema”, malgrat en molts casos s’ha emprat per posar en valor al 50% dels vots que va rebre el ‘sí’ a investir Artur Mas com a president. “Que la meitat d’un grup antisistema i d’esquerra radical es plantegi investir Artur Mas, representant de la burgesia i el liberalisme, és per prendre nota”, comentava un analista de Las Mañanas de Cuatro aquest dimarts.

El proper diumenge la CUP tindrà el focus de l’atenció mediàtica a sobre ja que la investidura de Mas o unes noves eleccions esta a les seves mans. Els mitjans espanyols es preparen per entendre, com ja van fent des de que el procés es va iniciar, com funciona la política catalana i per intentar resoldre la complexitat amb la que s’està envoltant el procés.

Compartir
Article anteriorLes tarifes de transport públic queden congelades
Article següentCatalunya posa en marxa 394 noves ambulàncies
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]