La CUP confirma l’acord amb Junts pel Sí

0
CUP parlament
Diputats de la CUP, als passadissos del Parlament | Foto: Europa Press

La formació anticapitalista ha emès un comunicat en què ratifica l’acord amb Junts pel Sí per investir a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat

Després que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, comparegués en roda de premsa per explicar el pacte in extremis entre Junts pel Sí i la CUP, els anticapitalistes han publicat un comunicat al seu web ratificant aquesta decisió.

En el text de la CUP no es llegeix gaire més que els cinc punts de l’acord amb els quals cedeixen dos dels seus diputats al grup parlamentari de Junts pel Sí i “assumeix” que “pot haver posat en risc l’embranzida i el vot majoritari de la població” en una negociació que “ha desgastat ambdues parts i la base social i popular de l’independentisme”.

Tanmateix, ha puntualitzat les paraules d’Artur Mas i ha posat èmfasi en què la CUP seguirà tenint “10 parlamentaris amb veu pròpia” i que les “dues diputades” que participaran en les converses amb JxSí només ho faran per “per millorar la coordinació i garantir el compliment dels acords”.

“La CUP-CC aclareix que les dues dimissions són un gest cap a Junts pel Sí davant de les dificultats d’aquests darrers mesos“. Tot i això, ha volgut reconèixer la feina dels seus parlamentaris i han dit que no “han posat en dubte” la tasca realitzada per ells en cap moment.

La decisió sobre qui seran les dues persones que passaran a formar part del grup parlamentari de Junts pel Sí la prendrà la formació i seguiran estant dins el grup de la CUP i participant “amb les mateixes responsabilitats polítiques i organitzatives”, tot i que ho faran sense l’acte de parlamentaris.

La formació anticapitalista celebrarà una reunió amb els seus militants abans de comparèixer demà a les 11 del matí davant la premsa.