Albert Botran, portaveu de la CUP, veu el canvi de nom com un pas enrere “davant la pressió de l’Estat”

 

La decisió del Govern de canviar el nom de la conselleria d’Exteriors per poder saltar la suspensió del Tribunal Constitucional sembla no acabar de convèncer a totes les forces independentistes. Si aquest dimarts el conseller Raül Romeva defensa aquesta decisió amb l’argument de “no aturar-nos”, poques hores després Albert Botran, portaveu de la CUP, criticava la decisió al entendre-la com un pas enrere “davant la pressió de l’Estat”.

Botran ha deixat clar que la CUP estarà al costat del Govern per tirar endavant el procés però l’ha demanat “no deixar-se condicionar per amenaces” i espera que aquesta no sigui l’actitut habitual de l’Executiu que encapçala Carles Puigdemont.

D’altra banda, la CUP també va aprofitar la seva compareixença d’aquest dimarts per criticar la forma dels nomenaments dels nous directors de la televisió i ràdio públiques (TV3 i Catalunya Ràdio). Entenen els cupaires que només respon “a una lògica partidista”, fet que critiquen ja que, segons va analitzar Botran, “estem davant una oportunitat única de despolititzar els mitjans”.