Per primer cop a la legislatura, la CUP vota de forma diferent a JxSí. Ho fa per a que Aigües Ter-Llobregat torni a gestionar-se de forma pública

Aquest dijous els diputats de Junts x Sí s’han quedat sols en la votació a proposta del PSC per revertir el procés de privatització de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat. La proposta ha obtingut 71 vots a favor i només 62 en contra, els de JxSí. Aquest és el primer cop que la CUP vota en un sentit diferent al partit del govern des de que es signés el pacte d’estabilitat que va fer Carles Puigdemont president de la Generalitat.

D’aquesta manera, la CUP marca distàncies amb JxSí i deixa el compliment del pacte per salvar estrictament l’estabilitat del procés independentista. En concret, Carles Puigdemont i la resta de l’Executiu van patir fins l’últim minut per tenir els vots de la CUP a favor de prorrogar els actuals pressupostos. L’aprovació dels nous seran tota una prova de foc per aquesta entesa entre la coalició i els cupaires.

 

“Servei íntegrament públic”

Respecte al debat al Parlament sobre la gestió d’Aigües Ter-Llobregat, el PSC aconsegueix paralitzar la privatització de la gestió d’aquesta empresa. En la seva intervenció, el diputat de la CUP Benet Salellas ha defensat la necessitat de “blindar” els serveis públics. “Lluitarem perquè el servei sigui íntegrament públic” ha afegit Salellas, que ha denunciat certa “hipocresia parlamentaria”.

Compartir
Article anteriorWhatsApp ja permet enviar documents
Article següentSingular persecució policial a Sabadell
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]