La CUP es mostra contrària a “dilacions innecessàries” del procés

0
Anna Gabriel durant l'Assemblea de la CUP del passat diumenge. Foto: José Luís Gómez Galarzo
Anna Gabriel durant l'Assemblea de la CUP del passat diumenge. Foto: José Luís Gómez Galarzo

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha avisat aquest divendres el Govern que el seu partit no donarà suport a “dilacions innecessàries” del procés sobiranista

 

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, ha recordat a JxSí que la resolució independentista aprovada pel Parlament “s’expressa en uns termes molt clars, interpel·la a acatar la legalitat emanada del Parlament” i enumera una sèrie de lleis espanyoles que no s’han d’aplicar.

“És un compromís que es va adquirir i els compromisos hi són per complir-los”, ha plantejat Gabriel, que ha apuntat que el Parlament ja ha fet desenes de declaracions d’intencions, ha superat aquesta etapa i ha d’entrar en la fase dels fets.

Per aquesta raó, ha reclamat a JxSí no fer passos enrere en la voluntat de trencar amb l’Estat: “Aquestes vacil·lacions no ajuden gaire i esperem que siguin això, vacil·lacions”, ha insistit.

Sobre els pressupostos, ha dit que la CUP no donarà suport a uns comptes injustos, i ha alertat que el plantejament del vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, no els va agradar: “Els ha presentat d’una manera que diríem que no ho podem aprovar de cap manera”.

Impost de successions

Ha demanat tornar a implantar l’impost de successions tot i que el Govern hagi dit que no ho farà, i ha dit que suposaria “un senyal” que es treballa per les classes baixes.

Preguntada per si prefereix un Govern espanyol amb Podem, ha dit que espera que el referèndum sigui un element central de la pròxima legislatura espanyola, però ha avisat que els catalans s’han mobilitzat “per la independència i no per demanar més transferències competencials ni un Ministeri de la Plurinacionalitat”.