La CUP i C’s a Lleida voten junts

0
Ayuntament de lleida - Diari Català
Ayuntament de lleida

La CUP i C’s voten junts les ordenances fiscals del PSC de Lleida

L’alcalde socialista de Lleida, Àngel Ros, ha aconseguit posar d’acord la Crida, la marca de la CUP a la ciutat, i C’s i amb el suport de tots dos ha aprovat les ordenances fiscals que recullen ajuda social directa a 9.766 famílies de la ciutat, a algunes de les quals se’ls bonificarà el 100% de l’IBI.

Aquest acord votat al ple d’aquest divendres, estableix una disminució del 18% en la plusvàlua i es mantenen les bonificacions del 90% per herències d’habitatges habituals i del 80% dels pisos que es reben en herència i s’ofereixen a l’Oficina Local d’Habitatge, segons un comunicat de l’Ajuntament.

La majoria dels partits de l’oposició van intentar pactar una rebaixa generalitzada del 2% de la qual dijous es va despenjar la Crida-CUP.

Ros ja havia aconseguit amb C’s un acord el juliol que incloïa compromisos pressupostaris, socials i fiscals com congelació de l’IBI i entre d’altres aspectes i revisar la cooficialitat del castellà a la Paeria i no donar suport a la incorporació de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència.

Les ordenances incorporen ajudes específiques a les famílies nombroses i monoparentals, que ara també rebran bonificacions quan viuen de lloguer, no només si són propietàries d’un habitatge.

Ros ha agraït especialment als grups de Ciutadans i la Crida-CUP el seu sentit de la responsabilitat a l’hora d’arribar a acords i compondre un expedient d’un alt contingut social, i a la resta de grups la seva aportació amb les esmenes que han estat aprovades i que, sens dubte, enriqueixen el document final”.

Cinc esmenes proposades pel Comú de Lleida han sortit endavant, entre les quals hi ha les bonificacions a immobles d’ús residencial que hagin instal·lat sistemes per l’aprofitament de l’energia provinent del sol durant els cinc períodes impositius següents en els de la finalització de la instal·lació, la modificació de diferents tarifes de les Guarderies Municipals de la ciutat, i bonificacions a l’impost de noves construccions i obres de rehabilitació integral.

Del grup municipal del PP s’ha aprovat una esmena per bonificar un 25% la quota dels titulars dels vehicles a motor que tinguin emissions de CO2 baixes.

Del conjunt d’esmenes presentades per CiU, tres han estat aprovades per unanimitat, entre les quals hi ha una bonificació d’un 20% en reformes i millores dels locals d’empreses de nova creació –menys d’un any–, a excepció de les que l’actuació derivi d’una activitat inspectora.

D’ERC no s’ha votat cap esmena; el partit en plantejava una d’ajudes a les guarderies que no s’ha arribat a votar perquè s’ha incorporat a les ordenances, i de tres més que presentava, algunes no han estat admeses a tràmit.