“Si el candidat és Artur Mas, la reunió durarà dos minuts”

0
Gabriela Serra
Gabriela Serra (CUP) | Foto: Europa Press

La diputada de la CUP, Gabriela Serra, celebra que des d’ERC es facin moviments animant Artur Mas a fer-se a un costat

Noticia relacionada: Junts pel Sí i la CUP es donen una darrera oportunitat

La reunió que aquest dijous han de mantenir Junts pel Sí i la CUP per mirar de desencallar la investidura abans unes noves eleccions siguin inevitables pot “durar dos minuts”, com ha expressat la diputada de la CUP, Gabriela Serra, en declaracions aquest dijous a Radio Nacional de España (RNE).

Serra, que celebra que alguns membres d’ERC –com Joan Tardà- hagin enviat missatges a Artur Mas per a que s’aparti i deixi que una altra persona sigui el candidat, confia en que pugui haver-hi una proposta nova per part de Junts pel Sí. Malgrat tot, te clar que “si Artur Mas segueix sent el candidat, la reunió durarà dos minuts”. Aquesta reunió arriba després que l’ANC animés a totes dues formacions a poder arribar a una entesa per a que els 72 diputats independentistes del Parlament –majoria- desbloquegessin l’actual situació que viu el procés i, per extensió, el govern català.

La CUP creu que només pot haver-hi acord abans de diumenge –data límit per evitar noves eleccions- si Junts pel Sí canvia el candidat, fet difícil a jutjar per les declaracions d’Artur Mas i altres líders de la formació, que consideren “s’han fet prou concessions a la CUP”. Precisament les darreres paraules d’Artur Mas, en roda de premsa aquest dimarts, van ofendre part de la CUP. Segons Serra, van ser unes paraules “insultants”, en referència al to emprat pel president en funcions al referir-se a les “generoses concessions” que creu Mas s’han fet des de Junts pel Sí a la CUP.

No sembla, doncs, que aquesta reunió pugui desbloquejar la situació tot i que podem esperar qualsevol sorpresa, ja que sí és cert que cada vegada són més les veus que demanen a uns i altres una solució de consens que permeti que el procés continuï.