La CUP marca les seves condicions per pactar

0
CUP posa condicions pacte investidura
Antonio Baños (CUP), durant el segon debat d'investidura al Parlament | Foto: Europa Press

El partit assembleari ha publicat aquest dijous un document on especifica certes condicions per arribar a un acord amb Junts pel Sí

Després del segon debat d’investidura, on Artur Mas va trobar altre cop la negativa de la CUP per ser nomenat president de la Generalitat. Com a conseqüència d’aquest ‘no’ majoritari, s’obre un període on la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es tornarà a reunir amb tots els representats polítics de la cambra per tal de conèixer si hi ha alguna altra proposta com a candidat a ser investit.

Per la seva banda, la CUP –que en aquest segon debat ja no va dir res sobre la impossibilitat de que Mas fos investit president- va presentar aquest dijous un document amb les bases per pactar amb Junts pel Sí una investidura. En el document, titulat ‘Fil a l’agulla’, la CUP exposa: “La presidència del Govern ha de recaure en una opció de consens, no lligada al cicle anterior, que obri una etapa no vinculada a les retallades ni als casos de corrupció”. Sense al·ludir directament a Mas en cap moment, critica que des de l’executiu català s’ha fet una gestió del procés sobiranista “que sovint ha primat els interessos de partit, confonent-los amb els del país”, tal com resum Europa Press. Malgrat tot, el discurs d’Antonio Baños, líder de la CUP al Parlament, ha passat del “no investirem Artur Mas” a “tenim temps per negociar” que es va escoltar en aquest segon debat, celebrat aquest dijous al matí.

Més transparència

La CUP també fa incidència en el seu document en la transparència de partits i institucions com a punt clau per tal d’arribar a un acord: “que la Generalitat es presenti a totes aquelles causes on és malversat o desviat fons públics”, demana el partit assembleari. En aquest sentit, la CUP vol que la Generalitat faci un pas endavant per complir les mesures anticorrupció a les que es va comprometre el 2013, de les quals, segons explica el document, només ha complert un 7%.

Segons explica Europa Press, el motiu de la publicació d’aquest document, és la intenció de la CUP de contestar el programa electoral de JxSí i demostrar una rebaixa notable en les exigències del grup per tal d’arribar a un acord que permeti desbloquejar l’actual situació de govern interí. Això sí, el propi adverteix que, malgrat la intenció de cedir per arribar a un acord, “no signarem un xec en blanc”, en paraules de la CUP.

Compartir
Article anteriorSaroléa Manx7 una Cafè-Racer elèctrica
Article següentPreguntes als pilots al Ral·li de Gal·les per Facebook
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]