La CUP no concorrerà a les eleccions generals

0
CUP no es presenta eleccions generals
Assemblea de CUP | Foto: CUP

 

La formació liderada al Parlament per Antonio Baños centra els seus esforços “en la construcció de la república catalana”

 

Tot i que era un secret a veus, ja es pot afirmar oficialment que la CUP, la Candidatura d’Unitat Popular, no estarà present a les eleccions generals al Congrès i Senat espanyols el proper 20 de desembre. Com ja ve sent habitual en aquesta formació que es va moure sempre en el nivell municipal fins que al 2012 va decidir donar un pas endavant a les eleccions al Parlament, no participarà en unes eleccions a nivell estatal. La formació, liderada al Parlament de Catalunya per Antonio Baños, tampoc es presenta a les eleccions europees.

En un comunicat que ha emès la CUP després del seu Consell Polític, celebrat aquest dissabte a Perpinyà (França), la formació assegura no sentir-se interpelada a participar en aquestes eleccions del 20D. Asi mateix, afirmen no veure les Corts espanyoles “com un marc d’oportunitat per a la consecució de la independència”, segons recull Europa Press.

La CUP ha deixat clar també en aquest comunicat que el seu primer objectiu és a Catalunya. Des de fa setmanes, les converses entre Junts Pel Sí i la CUP envers la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat monopolitzen el debat polític al nostre país. En el seu comunicat, la CUP afirma que centra ara tots els esforços “en la construcció de la república catalana”.

Compartir
Article anteriorERC ratifica les llistes a Congrés i Senat
Article següentEl Barcelona Lassa vol tornar amb la victòria del Principat
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]