La CUP serà clau per a la investidura d’Artur Mas

0
Sondeig a peu d'urna de TV3 pel 27S
Sondeig a peu d'urna de TV3 pel 27S
Sondeig a peu d'urna de TV3 pel 27S
Sondeig a peu d’urna de TV3 pel 27S

 

Amb 62 escons per JxSí, la CUP hauria de votar a favor de la investidura d’Artur Mas. No valdria l’abstenció

Els resultats d’aquest 27S deixen molts dubtes i reptes per a les candidatures independentistes. El més important és veure com l’amalgama de partits i independents que formen Junts pel Sí (JxS) aconsegueixen entendre’s per poder oferir un projecte de govern. Però, abans de governar, Junts pel Sí es trobarà la primera pedra. Si fem la suma dels resultats a l’espera del que pugui fer canviar el vot per correu, Ciutadans, PSC, CSQEP i el PP sumen 63 escons, mentre Junts pel Sí suma 62. Per tant, la CUP tindria un paper rellevant en la possible investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat. El partit liderat per Antonio Baños, amb 10 escons, hauria de votar a favor de la investidura si la resta de partits ho fa en contra.

Davant aquest supòsit, encara queda per resoldre el vot per correu i que Catalunya Sí Que Es Pot es posicioni sobre aquesta possible investidura, tot i que el posicionament ideològic d’aquesta formació, on hi trobem, entre d’altres, a Podem i ICV, és a les antípodes d’Artur Mas. Per la seva banda, Quim Arrufat, fins ara diputat de la CUP, ja ha advertit a TV3, que “no investirem Artur Mas en les condicions que proposarà Junts pel Sí”.

Compartir
Article anteriorIncidències de la jornada electoral
Article següentIndependència: sí en escons però no en vots
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]